Читај ми!

Објективом ухваћено "између"

Наша уметница Емилије Гашић је у мају имала изложбу у њујоршкој галерији „Culture Lab LIC”, под називом "Између". За емисију "Србија на вези" говори о настанку изложбе, плановима и животу који најчешће посматра кроз свој објектив.

"Моја изложба фотографија "Између" је постављена у Њујорку, у галерији Culture Lab LIC и она је у склопу програма о уметницима који су стварали или су се реорганизовали за време пандемије.

Изложба је требало да буде прошле године и на другој локацији, али због свега што се десило са коронавирусом, нажалост или на срећу, сви планови за моју изложбу су стали, а онда сам добила прилику да још једном скенирам своје фотографије, пошто углавном фотографишем на филмској траци и да све реорганизујем, направим једну архиву и да погледам фотографије једну поред друге. Тада сам схватила да ми се поткрала тема и да изложба треба да буде у потпуно другачијем облику од првобитне замисли и да тема која прати све моје фотографије последњих 10 година, колико ја фотографишем, јесте да се увек дешавају негде успутно, између станица, градова, земаља, између села и града...увек сам била са кофером у руци и са фотоапаратом...и када сам све то видела једно поред другог, било ми је логично да изложба треба баш у том облику да се деси.

Драго ми је што је изложба прво била у Београду, па у родној Врњачкој бањи, и пошто се изложба тематски дешава између Србије и Њујорка, она симболично и путује...

На отварању изложбе је било супер, коначно сам видела Њујорк у нормалном начину функционисања, као што је био пре пандемије...било је пуно људи, био је концерт на отвореном и стварно је било прелепо вече и ћаскање са старим и новим пријатељима који су дошли да ме подрже.

А што се тиче пројеката у будућности, као сценариста и редитељ спремам свој први дугометражни филм који се зове "78 дана" и вратићу се у Србију да га снимим. Он се бави одрастањем три сестре које се снимају породичном камером за време бомбардовања Србије 1999. године.

Што се осталих пројеката тиче, пошто радим као директор фотографије, односно сниматељ, радим за друге редитеље и сценаристе на њиховим пројектима...има неколико кратких филмова који су у фази завршавања и треба ускоро да имају премијере на фестивалимa", каже Емилија Гашић за РТС.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара