Читај ми!

Донација Јапана кључна за завршетак акције

Јапан се донацијом од 90.000 евра прикључио пројекту "Да сви помогнемо" за изградњу четврте зграде социјалног становања у Великом Мокром Лугу, намењене најугроженијим избегличким породицама. У нове станове, како је планирано, породице ће се уселити до краја маја.

Донацијом од 90.000 евра, амбасада Јапана прикључила се пројекту "Да сви помогнемо", за изградњу четврте зграде социјалног становања у Великом Мокром Лугу, намењене најугроженијим избегличким породицама.

Пројекту Фондације "Ана и Владе Дивац", који подржава и РТС, прикључило се више од 25.000 људи из целог света, а усељење у нове станове планирано је у мају.

Мирјана из Славоније и Зоран из Петриње - упознали су се у избегличком кампу и засновали породицу. После 18 година избегличког живота, коначно ће добити свој дом.

Мирјана Пожар срећна је што, како каже, напокон има нешто своје. "Напокон излазак из колективног центра, нормалан живот започињемо из почетка", прича Мирјана.

Завршетком изградње четврте зграде, колективне центре у Крњачи и Калуђерици напустиће још двадесет најугроженијих избегличких породица.

Отправник послова Амбасаде Јапана Казуаки Камеда нада се да ће донација Јапана допринети да људи живе у бољем окружењу, да ће их оснажити да поврате своје достојанство, као и да начине корак ближе решењу проблема.

"Врло смо срећни што је влада Јапана препознала значај ове акције и придружила се са донацијом од 90.000 евра, која ће бити утрошена за опремање станова, изградњу тоалета и крова зграде", каже Владе Дивац.

У нове станове, како је планирано, породице ће се уселити до краја маја.

Градоначелник Београда Драган Ђилас каже да ће град Београд урадити све да се те локације опреме, а у исто време се ради и на новој здравственој станици.

Пројекат "Да сви помогнемо" Фондација "Ана и Владе Дивац", реализује у сарадњи са УНХЦР-ом, Комесаријатом за избеглице и Градом Београдом. РТС медијски подржава кампању од марта прошле године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво