Сајам грађевинарства шанса за хуманост

Овогодишње издање међународне смотре грађевинара имаће и хуманитарни карактер јер се очекује значајна помоћ грађевинских компанија за изградњу домова за избегле и расељене, како би се најзад затворио колективни центар у Београду а затим и осталих двадест седам у Србији.

Акцију „Да сви помогнемо" иницирала је Фондација "Ана и Владе Дивац" а партнери су Канцеларија Високог комесаријата за избеглице и Радио- телевизија Србије.

И поред економске кризе, Међународни сајам грађевинарства у Београду, окупио је најпознатије грађевинске компаније, произвођаче грађевинског материјала, опреме и машина у југоисточној Европи.

На Београдском сајму, под слоганом "У току" ,Међународни сајам грађевинарства, окупио је око 850 излагача из 26 земаља Европе и Азије.

"Позивам све фирме које учествују на сајму, сваку компанију која може да помогне да нам донира за зграду коју градимо социјално становање како би коначно са том четвртом зградом успели да затворимо колективне центре на територији града Београда", каже председница Управног одбора фондације "Ана и Владе Дивац" Снежана Дивац.

До сада је Фондација успела да удоми око 1.500 људи, односно 250 избегличких породица у Србији.

РТС је носилац медијских активности током акције „Да сви помогнемо" и заједно са Фондом Ане и Владе Дивца и UNHCR-ом тежи да прикупљањем средстава и грађевинског материјала допринесе затварању колективних центара у Србији, којих има укупно 28. У њима избегла и расељена лица живе и по двадесет година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво