Читај ми!

Нова дискографија

Двоструки албум „Концерти за један живот” са делима Антонија Вивалдија, који су виолиниста Теотим Ланглоа де Сварт и ансамбл Л Консор објавили у фебруару за издавачку кућу Хармониа мунди.

Млади француски уметник Теотим Ланглоа де Сварт, рођен 1995, виолину је почео да свира са само четири године, а прво је похађао Конзерваторијум Монсерат Кабаље у Перпињану. Занимљиво је да је са девет година почео да се интересује за студије барокне виолине, наставивши образовање на Конзерваторијуму у Тулузу а потом и на Екол Нормал де Мизик у Паризу и Париском конзерваторијуму, где се посветио студијама модерне виолине и романтичарском репертоару. Због свог изузетног талента, привукао је пажњу бројних барокних ансамбала, укључујући чувени ансамбл Цветајуће уметности и њиховог диригента и чембалисте Вилијама Кристија, којима се прикључио 2015. године. Де Сварт је убрзо основао и своја два ансамбла: Л Консор, посвећен музици барокне епохе, чије ћемо интерпретације слушати у емисији, и Елуар трио, са којим истражује репертоар француских композитора из 19. и 20. века.

Овај уметник је први барокни виолиниста награђен престижном наградом Виктоар де ла мизик класик 2022, а исте године добио је престижну награду Дијапазон д’Ор за издање године и проглашен је Амбасадором године у избору Европске мреже за рану музику.

Најновији албум Теотима Ланглое де Сварта и ансамбла Л Консор, који носи назив Концерти за један живот, обухвата период од четрдесет година стваралаштва Антонија Вивалдија: од прве транскрибоване арије његовог учитеља Ђованија Легренција, до опроштајне чаконе из Виолинског концерта у Бе дуру. Између ових дела налазе се композиције, првенствено концерти, које је Вивалди посветио бројним интерпретаторима и својим ученицима. Како тврде Де Сварт и музиколог Оливије Фуре, који је сарађивао на овом издању, овим снимцима је заокружена комплетна дискографија Вивалдијеве инструменталне музике која је пронађена до данас.

Ауторка Јелена Дамјановић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара