Читај ми!

Такав се једном рађа

Лауреус награду је већ освајао 2012, 2015, 2016, 2019. године, а потом је и пети пут Новак Ђоковић изабран за најбољег спортисту света. Тријумфовао је у конкуренцији фудбалера Ерлинга Холанда и Лионела Месија, атлетичара Арманда Дуплантиса и Ное Лајлса, као и возача Формуле 1 Макса Ферстапена. Награду за најбољу спортисткињу добила је шпанска фудбалерка Ајтана Бонмати која је са репрезентацијом своје земље освојила Светско првенство, после чега је проглашена за најбољу играчицу света.

Српски кик боксери освојили су 12 медаља на "Топ тен" европском купу у Пловдиву у врло јакој конкуренцији. Селекција србије је у женским и мушким категоријама освојила пет златних, три сребрне и четири бронзане медаље. Селектор кик бокс репрезентације Србије Синиша Владимировић истакао је да је било веома тешко доћи до најбољих одличја на такмичењу и да овакав успех потврђује одличну форму наше селекције.

На Европском првенству у Београду чак десет наших боксерки има прилику да обезбеди барем бронзану медаљу. Разговарамо са Манетом Марчетом, спортским директором у Боксерском сацезу Србије. Комисија за лиценцирање клубова Фудбалског савеза Србије (ФСС) доделила је лиценце за такмичења у организацији Европске фудбалске уније (Уефа) Црвеној звезди, Партизану, ТСЦ-у, Чукаричком, Војводини, Вождовцу, Младости и Напретку, док Раднички из Крагујевца још увек није добио одобрење за излазак у Европу, иако је веома близу обезбеђивања места које води у квалификације за Лигу конференција.Сутра се играју полуфинални мечеви Купа Србије, састају се Раднички-Војводина и Црвена звезда-Партизан. У случају нерешених резултата, одмах ће се приступити извођењу једанаестераца.

Европска фудбалска унија (Уефа) одобриће селекторима да у репрезентације за Европско првенство у Немачкој позову 26 уместо 23 играча. Британски медији наводе да је ова одлука донета на јучерашњем састанку Националног комитета такмичења Уефа. Са Николом Милосављевићем, тренером београдског Радничког и чланом стручног штаба женског државног тима, разговарамо о финалним серијама плеј офа: код мушкараца вечерас играју Партизан и Црвена звезда, сутра Јединство и ТЕНТ. Чућемо и информације о почетку припрема мушке и женске одбојкашке репрезентације Србије за предстојећа велика такмичења.

О овим и другим информацијама из света спорта, у данашњем `Спортском журналу` Радио Београда 1. У реализацији емисије учествују Иван Петровић, Катарина Епштајн и Бранислав Јерковић

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.



 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво