Читај ми!

Проблеми српских фолклораша у Европи

Смотра српских фолклорних друштава у Немачкој, неће бити одржана предстојећег викенда као што је планирано. Шта је по среди и на какве још проблеме наилазе наши фолклораши – у Немачкој, али и у другоим европским земљама, разговарамо са Срђаном Татићем, секретаром Асоцијације српских фолклорних друштава дијаспоре у Европи.

Срећом, има и добрих примера сарадње: чућемо како су организовани и шта све припремају у српском клубу спорта и културе Никола Тесла, који је основан још 2010. године у Линцу. Саговорник нам је Раденко Дринић, председник клуба.

Станко Мадиц́ је виолину почео да свира са 6 година, а са 17 година је већ дипломирао као најбољи студент своје генерације и добитник је разних државних награда и признања. Сада живи И ради у Немачкој И Данској. Захваљујући колегама из српске редакције македонског радија – чућемо га вечерас.

Уредница и водитељка, Ружица Зоркић Радичевић.


Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво