Читај ми!

Породична прича - У нашој кући

"Естетика одсутног света" назив је изложбе скулптура, младе вајакрке Наталије Ранковић која има уводну реч у данашњој емисији. Изложба ће бити отворена све до 20. априла у Центру за ликовно образовање Шуматовачка. Назив њене изложбе послужио нам је као повод за данашњу Породичну причу.

Одсуство, присуство, одсутни и присутни свет - тако се данас зовемо.
 
Колико су професори присутни у животима ученика, а колико ученици у животима професора, да ли су оцене једино за шта се ђаци данас боре, а што је уједно и наставницима важно или ствари ипак стоје мало другачије...
Колико су наставници присутни и ту за сваког ученика, а колико су ученици деца својих родитеља, јесу ли родитељи баш присутни увек у сваком сегменту живота своје деце, а деца у животима својих родитеља, како данас живот младих можемо назвати - одсутни или присутни свет, имајући у виду дигиталне медије и све учесталију дигиталну комуникацију, само су нека од питања за госте данашње емисије. 
 
А данашња емисија У НАШОЈ КУЋИ је у гостима у Електротехничкој школи "Раде Кончар", а повод нам је данашња свечаност у школи - Дан дружења са науком и техником. 
 
Гости су нам:  
 
 - ученик Алекса Ђурић, председник Ђачког парламента
- ученица Марта Мрвош, потпредседница Ђачког парламента
 
и Јелена Јеленковић, професорка биологије и хемије у ЕТШ "Раде Кончар" у Београду.
 
Аутор емисије - Слађана Бушић
 
Фамилиологија Фамилиологија

Autor:
Редакција за децу и младе

Програм за децу и младе Радио Београда 1 постоји пуних шест деценија. Од тренутка када је Радивоје Лола Ђукић добио «партијски» задатак да организује нешто што би деци тих година било забавно и корисно, он је, талентован и мудар, направио дечју групу. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво