Читај ми!

Чачански ђаци пројектовали паметну кућу 

Упркос изузетним медицинским достигнућима, постоје болести које се не могу избећи, без обзира на начин живота. Припадају дегенеративним обољењима и углавном су део процеса старења. Међу њима је и Паркинсонова болест. Са циљем да се подигне свест о овом обољењу и да се осветле сви напори светских организација да се оно искорени, 11 април се обележава као медјународни дан Паркинсонове болести. Тим поводом гост нам је неуролог, проф. др Елка Стефанова.

Прошло је скоро 10 месеци од како је светској јавности представљена Мапа инвестиционих прилика у Србији. Сад већ можемо говорити о томе шта је инвеститоре највише заинтересовало, где су највеће шансе за улагања, колико је новца потеребно и какве користи можемо очекивати? Мапу су заједнички израдили Програм УН за равој и Влада Србије, а наш саговорник је Милан Лакићевић, специјалиста УНДП-а за одрживо финансирање

„Смарт старт тим“ који чине чачански студенти освојио је златну медаљу и специјално признање за иновације за пројекат паметне куће на  Међународном салону иновација и напредних технологија у Москви. Били су најбољи у конкуренцији 20 земаља и више од 200 пројеката. Све је почело прошле године као школски пројекат матураната Техничке школе са професорком Олгом Дукић. Професорка и Лука Бујошевић, члан победничког тима, наши су саговорници.

Уредник и водитељ Оливера Стајић.

Магазин на Првом Магазин на Првом

Autor:
разни аутори

Животне теме, атрактивни гости, добро расположење - анализа актуелних дешавања, вести из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво