Читај ми!

Фудбал за гурмане

Фудбалери Реал Мадрида дочекаће Манчестер сити у првом мечу четвртфинала Лиге шампиона. Прошлогодишњи и 14-оструки првак Европе чине најзанимљивији пар четвртфинала и највећи су фаворити за освајање такмичења, због чега се њихов двомеч, трећу годину заредом, сматра финалом пре финала. У другом дуелу вечерас, такође од 21 час, у Минхену се састају Бајерн и лондонски Арсенал. Бундеслигаш није баш у доброј форми у шампионату Немачке, испустио је титулу, док њихов ривал држи прву позицију у Премијер лиги, заједно са Ливерпулом. Вечерашње утакмице за `Спортски журнал` најављује некадашњи играч Партизана Небојша Маринковић.

Женска фудбалска репрезентација Србије од 16 часова игра други меч квалификација за Европско првенство које ће се играти 2025. године у Швајцарској. Ривал је селекција Израела, игра се на неуталном терену, у мађарском граду Ђеру, овај дуел најављује капитен нашег државног тима Виолета Словић. Из одбојке- данас се играју први полуфинални мечеви плеј офа у категорији одбојкашица, састају се Јединство-Црвена звезда и ТЕНТ-Железничар. Код мушкараца, први финалиста је Црвена звезда, после двоструке победе над Карађорђем, док ће крагујевачки Раднички играти на свом паркету мајсторицу са играчима Партизана. Све ово из стручног угла посматра Никола Милосављевић, тренер ЖОК Раднички са Црвеног крста, који у недељу игра први деул плеј ин надметања са екипом Новог Сада.

Трагом вести да је ватерполо клуб Партизан испао из елите Регионалне лиге и несумњивој кризи у редовима црно-белих, разговарамо са једним од челника овог клуба, Дејаном Јововићем. У четвртфиналу Евро купа вечерас од 20 часова играју Југ и Црвена звезда, реванш је у Београду. Европско првенство у боксу почиње 18. априла, за нашу емисију прича селектор репрезентације Србије Милан Пиперски. Причамо и о АБА лиги у кошарци, која ускоро доживљава промене, догодине ће у њој, поред свих клубова од ове сезоне, играти још и Дубаи, као и првопласирани из АБА 2 дивизије. Познати су сви парови и распоред одигравања утакмица четвртфинала АБА лиге за ову годину- Звезда игра са Студентским центром из Подгорице, Мега са Цедевита Олимпијом, Партизан са Игокеом, док четврти пар чине Будућност и Задар. Драган Стојковић Пикси је предводио делегацију Фудбалског савеза Србије (ФСС) на едукативној радионици Уефе у Дизелдорфу, а једна од тема био је и број играча на које ће селектори националних селекција моћи да рачунају на предстојећем Европском првенству у Немачкој, скоро сви су сагласни да је оптималан број 23 фудбалера и три голмана.

О овим и другим спортским информација из земље и света, током поподневана програму Радио Београда 1, у емисији коју припрема наша Спортска редакција. У реализацији учествују Аца Костић и Бојана Туфегџић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.


 


 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво