Читај ми!

Бесплатне ХПВ вакцине за студенте

Од прошле седмице у Студентској поликлиници у Београду млади до 26 година могу бесплатно, уз оверену здравствену књижицу, да приме ХПВ вакцину. Она је иначе препоручена за децу тинејџерског узраста од 12- 19 година. О томе је Николина Миљковић разговарала са докторкома Милом Паунић, епидемиологом у Студенсткој поликлиници.

Истраживање које је урадила канцеларија Уницефа у Србији, показује да предмет грађанско васпитање похађа трећина ученика и да је он највише заступљен у средњим стручним школама. Шта нам говори ово истраживање и који би требало да буду следећи кораци разговарамо са психологом Елеонором Влаховић, саветницом за грађанско васпитање у Заводу за унапређење образовања и васпитања. 

Комплетна реконструкција лесковачке Опште болнице почела је пре 15 месеци. На адаптацији леве стране главне болничке зграде завршено је 96 одсто радова. Ускоро би требало да стигне и нова опрема а потом и пресељење. О томе Данијела Коцић.

Данас почиње пролећна 53. по реду Београдска недеља моде, на којој ће се до 17. априла представити позанта дизајнерска имена и млади талентовани креатори. Наш саговорник је Ненад Радујевић оснивач ове модне манифестације.

Бићете у прилици да чујете и разговор Катарине Епштајн са члановима бенда Канда, Коџа и Небојша о концерту који организују поводом 10 од албума "Воља за ноћ".

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.

 

Ухвати дан Ухвати дан

Autor:
Група аутора

Јутарњи програм Радио Београда 1!   Ако сте помислили да је то према чувеној латинској изреци "Carpe diem" - у праву сте.  [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво