Читај ми!

Миладин Пураћ, фудбалер

Гост 593. емисије је фудбалер Миладин Пураћ. У овом спорту је више од 60 година. Био је члан Војводине од 1973-1977. Члан је генерације која је тријумфовала у Средњеевропском купу. Бранио је још за Нови Сад, Врбас, словеначки Рудар из Велења и Индекс из Новог Сада. Успешан је тренер голмана.

У емисији ће између осталог говорити: како је почео да тренира у јуниорима Војводине и зашто је постао голман? О тренерима Тодору Веселиновићу, Бранку Станковићу и Драгољубу Бебули Милошевићу који су имали највећи утицај на његову каријеру. О тријумфу Војводине у Средњеевропском купу 1977. Који противнички нападачи су му задавали највише проблема? Зашто је настала разлика у стилу брањења голмана у његово доба и данас? Због чега брањење савремених фудбалских голмана наликује одбранама рукометних? О тежини голманских тренинга и рутини пред утакмицу. О свом тренерском раду и активностима Секције ветерана Војводине чији је председник?

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд Први програм од 16 до 17 часова.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара