Читај ми!

Соња Радојковић и Хаџи Јаков Милутиновић

У сусрет концерту у Великој дворани Коларчеве задужбине гости емисије су пијанисткиња Соња Радојковић и диригент Хаџи Јаков Милутиновић.

 

Соња Радојковић је истакнута српска пијанисткиња и професор на Факултету музичке уметности у Београду, као и на Музичкој академији у Источном Сарајеву и Музичкој академији у Сарајеву. Била је гостујући професор и на Конзерваторијима у Сингапуру, "Манитоба универзитету” у Винипегу у Канади, и на Конзерваторијумима у Цаену и Велингтону.

Снимила је неколико компакт дискова од којих су два за ПГП РТС, као и за грчку Унију композитора. Најпознатији новозеландски композитор грчког порекла Џон Псатас,који је писао музику за отварање Олимпијаде у Атини, своје дело посветио је Соњи.
Соња Радојковић је уметница развијене међународне каријере. Наступала је широм Европе, Азије, Океаније, у САД-у и Канади.

Хаџи Јаков Милутиновић, диригент и композитор, студент је завршне године Факултета музичке уметности у Београду. Као диригент сарађивао је са Симфонијским оркестром РТС, Филхармонијом Републике Северне Македоније, Хором РТС, Мешовитим хором “Станислав Бинички”, Дечјим хором “Колибри”, Дечјим хором РТС. Асистирао је значајним диригентским именима међу којима су Шарл Дитуа, Бојан Суђић, Габријел Фелц, Марк Коровић и Микеланђело Маца. Његова дела изводе се у Русији, Белорусији, Израелу, Великој Британији, Италији, Швајцарској, Аустрији, Немачкој, Румунији, Бугарској, Грчкој и Србији. Финалиста је Међународног конкурса композитора хришћанске музике у Москви 2021. године.

Аутор и водитељ: Теа Димитријевић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара