Читај ми!

Реприза

Сећање на Мешу Селимовића

Меша Селимовић један је од наших најзначајнијих књижевника. Рођен је 26. априла 1910. у Тузли. Био је писац, сценариста, универзитетски професор и академик. Аутор је више књига приповедака и романа. Посебно су значајни његови романи "Дервиш и смрт" и "Тврђава". Својим квалитетом, поетском и имагинативном снагом и дубином филозофских увида ова два романа су извршила и значајан утицај на ток и развој наше књижевности друге половине 20. века. У оба ова своја дела Меша Селимовић спаја – како је то приметио један критичар – древну мудрост са модерним мисаоним немирима. Меша Селимовић је преминуо 11. јула 1982. године у Београду.

У емисији ћемо чути сећања Дарке, супруге Меше Селимовића, која говори о њиховом заједничком животу, о Меши као писцу и као човеку. Ова сећања забележила је Мелиха Правдић. А чућемо речи и самог писца, које је 1974, поводом изласка из штампе романа "Острво",  забележила Нада Маринковић.У емисији ћемо чути сећања Дарке, супруге Меше Селимовића, која говори о њиховом заједничком животу, о Меши као писцу и као човеку. Ова сећања забележила је Мелиха Правдић. А чућемо речи и самог писца, које је 1974, поводом изласка из штампе романа "Острво",  забележила Нада Маринковић.
 
Аутор емисије: Ребека Леви

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво