Повишен тон

Изазови самохраних родитеља

„Крава са два телета" - овај израз познат је у нашем друштву као онај који означава самохрану мајку. „Шта си се разводила, па није те тукао, како ћеш сад сама, неће те ниједан хтети?". Интимна запажања чак и социјални радници постављају при разговору са самохраним родитељима. Очеви су такође препуштени расположењу социјалних радника, судија и вештака, уколико имају новца да га плате. Чак и кад је старатељство добро решено а однос родитеља (који нису и партнери) квалитетан, соло родитељство је нешто чиме старије генерације плаше млађе. Мајке не желе да им се синови „петљају" са „кравом са телетом", а арбитрирање у старатељству је произвољно и без слуха за индивидуалне потребе. Зашто је то тако и где се може потражити подршка и помоћ? О овоме за Двестадвојку говори Вера Тотић из Удружења самохраних родитеља.

Иза 15 часова, у рубрици „Датум, време, место" говорићемо о чувеном телевизијском водитељу, новинару и уреднику, препознатљивом гласу и првом водитељу ТВ Дневника - Милоју „Мићи” Орловићу.

У другом сату емисије скрећемо пажњу и на брижљиво састављану поставку у Веспа музеју у Београду, препуну сентимената многих генерација које су стасавале пре пола века, чија окосница су елегантни двоточкаши из Фиренце.

Водитељ: Круна Пинтарић

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара