Ostavi sve i čitaj- Tatjana Mandić Rigonat

Mislim da se čovek meri po tome koliko je knjiga pročitao i razumeo, kaže reditelj Tatjana Mandić Rigonat u novom izdanju emisije Ostavi sve i čitaj. Podsećajući na važnost knjige i čitanja, ona ističe uticaj literature koja nas je formirala, na odnos prema drugim ljudima, prema stvarnosti u kojoj živimo, pa čak i na izbore ko i kakvi ćemo postati.

Imajući u vidu komade koje je režirala i dramatizacije koje je napisala, ali i sopstveno iskustvo sticano u sredini koja je pretrpela velike promene, Tatjana Mandić Rigonat govori o današnjem čoveku pritisnutom egzistencijalnom, moralnom, kulturnom i društvenom krizom; o ulozi umetnosti na planu krupnih istorijskih i društvenih kretanja; o značaju pozorišta koje nije prosta kopija stvarnosti i kao takvo ima prosvetiteljsku misiju u jednoj zajednici; i o razlozima da se svaki savremenik opredeli za knjigu, pozorište, muziku ili film.

Samo u Narodnom pozorištu u Beogradu na aktuelnom repertoaru je pet predstava u režiji Tatjane Mandić Rigonat (Seksualne neuroze naših roditelja, Zli dusi, Ivanov, Naši sinovi i Balkanski špijun).

Autorka i urednica emisije je Gorica Zarić, reditelj Ivan Milanović, muzička urednica Nevena Popović.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се