Halo, ovde Japan! 12/24

I u ovoj epizodi Kjari Pamju Pamju i Rej Mastrđovani upoznaju nas sa japanskom kulturom i tradicijom.

U rubrici Japan ABC upoznaćete se sa pojmom koji počinje slovom Š. Šokuhin predstavlja repliku hrane koja se postavlja u izlozima restorana. Ovaj običaj uveden je u 19. veku, u robnim kućama. Nastao je u gradu Gudža-Hačiman. Svaka vrsta hrane pravi se na veštački način, a pratićete kako ih stvara najveći šokuhin majstor u Japanu. Šokuhin je jedinstven primer japanske kreativnosti i tehnologije. Danas se prodaju kao ukrasni predmeti, kancelarijski pribor, privesci za ključeve, pa čak i u obliku USB memorije.
U rubrici Ičijina pop-kultura današnja tema takođe je hrana. Japan se može pohvaliti velikim brojem restorana koji služe hranu iz celog sveta. Međutim, razlika je u tome što se u svim restoranima, osim japanskog, hrana priprema daleko od očiju gosta. Ičija smatra da je pripremanje hrane pred gostima zabavno. U pojedinim restoranima se ide toliko daleko da se i širina podloge za pripremu sušija prilagođava radi što bolje komunikacije sa gostom. Japanci vole da jedu i da se zabave u restoranima gde sami pripremaju jela. Ako posetite Japan, pitanje izbora je da li ćete želeti da sami pripremate hranu ili će to kuvari uraditi za vašim stolom. U svakom slučaju, dobro ćete se zabaviti.

Program je obezbeđen u saradnji sa Japanskom fondacijom

repriza, 5. avgust u 03:00 i 11:00

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се