Znanje imanje

Prosula je lepota svoje čari na padinama Jagodnje.

Pitomi brežuljci se okitili malinama i kupinama i šljivama pa plodovi u zrenju upijaju svaki zrak. U svakom slučaju ova klima i geografija su dale mogućnost da se proizvodi biološki vredna hrana. Mnogi su odustali i otišli.

U selu Kržava- novi život stigao menadžer pokretač, neko ko vidi mogućnosti, a spreman je da mnogo znanja i rada uloži u uspeh. Zato u ovom izdanju Znanja Imanja govore: Ivana Popović-kako su je sećanja iz detinjstva i iskustvo iz sveta osnažili da sa rođacima i komšijama krene u preradu i osvoji pehar šampiona za inovacije.

Milivoj Mićić pokazuje da je moguće da čovek bude odgovoran prema sebi, svojoj porodici, kupcima i prirodi kada proizvodi voće i povrće.

Miloš Teovanović- šta kriju šume iznad Krupnja i kako da prepoznamo jestive pečurke.

Dana Trmović iz Vrnjačke banje proizvodi rakiju od biološki vrednog voća i poštuje simbiozu pčela i voćnjaka. Ponosna je na tri sina i tri snaje.

Nada Letić iz Čeneja među prvima registrovala organsku proizvodnju i stalno istražuje mogućnosti koje pruža.

Urednik: Jasmina Nikitović Stojičić

Novinari: Dragana Popov, Ljiljana M. Petrović

 

broj komentara 0 pošalji komentar