Autoportret, četvrta sezona

Nakon uspešne treće sezone naslovljene "Autoportret - Portret umetnika u mladosti", od ponedeljka 4. marta počinje emitovanje četvrte sezone emisije "Autoportret". Pošto su u prethodnom ciklusu predstavljene mlade zvezde naše umetničke i kulturne scene, u fokusu ove sezone biće autori i stvaraoci različitih generacija. Gosti su značajna imena naše pozorišne, filmske, književne, muzičke i vizuelne scene.

Koncept i sadržaj emisija nove, četvrte sezone otkrivaju urednice "Autoportreta" - Snežana Stamenković Jojić i Tamara Baračkov.

Snežana Stamenković Jojić: "Zadržali smo vizuelni identitet i prepoznatljive rubrike. Gosti odgovaraju na tradicionalni "Prustov upitnik", vode nas na "Tajno mesto" i u segmentu "Moj izbor" otkrivaju čije ih savremeno stvaralaštvo inspiriše i motiviše. O ranim radovima, prvim profesionalnim iskustvima, načinima na koji su formirali svoj autorski pečat i o planovima, autoportretisti razgovaraju sa najbližim saradnicima i prijateljima."

Tamara Baračkov: "Autoportretisti u četvrtoj sezoni su Vojin Ćetković, Kokan Mladenović, Jasminka Petrović, Goran Šušljik, Tatjana Mandić Rigonat, Vasil Hadžimanov, Slavimir Stojanović... Od 4. marta, ponedeljkom u 23.15 u četvrtoj TV sezoni serijala Redakcije za kulturu RTS-a, nastavljamo preispitivanje ličnih i profesionalnih odluka, umetničke egzistencije u različitim političkim, društvenim i socijalnim okolnostima."

Reditelji serijala su Milica Soldatović Mikić i Milan Jovanović.

Gledajte u prvoj epizodi četvrte sezone:

Autoportret: Vojin Ćetković

Prvi gost u novoj sezoni je glumac Vojin Ćetković, koji je ostvario brojne uloge kako u pozorištu, tako i na televiziji i filmu.

U rubrici "Ko sam ja?", Ćetković o profesionalnim počecima i glumačkom razvojnom putu razgovara sa svojim kolegom i kumom, Nikolom Đuričkom, sa kojim je više puta delio pozorišnu scenu, ali i filmski kadar.

Pozorišni reditelj Marko Manojlović u rubrici "Dekonstrukcija", govori zašto je baš Vojina pozvao da tumači glavnu ulogu u predstavi "Ekvus" i otkriva zbog čega mu je Ćetkovićev Otelo u Lolićevoj režiji, ostao u posebnom pamćenju.

U segmentu "Tajno mesto", Ćetković će otkriti zašto voli da predstave u Jugoslovenskom dramskom pozorištu gleda iz jedne skrivene lože a njegova preporuka u rubrici "Moj izbor" je predstava "Zašto je poludeo gospodin R?"

Razgovor u studiju moderira Snežana Stamenković Jojić.
Urednica i scenaristkinja emisije: Tamara Baračkov
Reditelj: Milan Jovanović

broj komentara 0 pošalji komentar