SAT: Šire mogućnosti za sporazum sa policijom

Kad policija zaustavi vozača zbog teškog prekršaja, logično je da on očekuje i najtežu kaznu. Međutim, novi zakon omogućio je da se i u takvoj situaciji napravi sporazum sa policijom kojim se kazna značajno smanjuje.

O svemu što je novo u ovoj oblasti govori gost emisije SAT, predsednik prekršajnog suda Milan Marinović. Biće reči i o problemima koji se javljaju kod registra neplaćenih kazni.

Ljubitelji automobila upoznaće novi Jaguarov SUV "F-pejs", audi "R8 spajder", lamborgini "hurakan", mercedes "S-kabrio", a u rubrici Predstavljamo ekskluzivno će videti novu mazdu "CX-9", koju je naša redakcija vozila pre evropske premijere.

Gledaoci će saznati i koliko alkohol može da bude opasan u vožnji, a na to posebno upozoravaju podaci da je samo u prva tri meseca ove godine, zbog alkoholisanosti, iz saobraćaja isključeno skoro 13.000 vozača.

Repriza emisije SAT je nedeljom na Drugom programu u 23 sata i ponedeljkom u 19 časova, a urednik i voditelj je Mirko Alvirović.

broj komentara 8 pošalji komentar
(četvrtak, 21. jul 2016, 10:28)
Slobodan Nestorović [neregistrovani]

Bezbednost saobraćaja

Poštovani Mirko
Dugo želim da Vam se obratim . Promocija turizma kroz Vaše ture su odlični i edukativne ali ne dotiču mnogo bezbednost , osim riskantnih deonica. Emisija koja propagira bezbednost i kilturu u saobračaju morala bi više na tome da radi sa organima saobraćajne policije. Evo o čemu se radi. naime na našem auto putevima dozvoljen amaksimalna brzina je 120 km/čas. Molim Vas hoćete li mi reći gde se to i ko se to toga pridržava. Retko ali uglavnim NIKO. Na putu ka nišu ili obratno stranci rade bukvalno šta hoće i voze koliko hoće. Organa nema . Presretača ima ali ali mdali rade. kada bi radili imali bi posla 28 sati dnevno. Mi stalno izigravamo "dobre domaćine "i puštamo da divljanje na auto putu. Ako stranac prolazi kroz našu zemlju MORA se ponašati KAO I U ZEMLJI ODAKLE DOLAZI, jer tamo se kažnjava, aovde radi neznam čega dozvoljeno im je sve .Kako su svi kulturni kada uđu u Makedoniju ili Mađarsku.? Zato što postoji zakon a ne nagodba. Kakva nagodba ? Pitanje je samo je li prekršaj postojao ili ne a ne da se za prekršaj dogovara( apsurd ). Ovo na auto putu rešava se sa postavljanjem 8 - 10 kamera ( kao i u Evropi kojoj težimo ) i nemože niko da napusti zamlju i pređe granicu dok neodgovara i ne plati kaznu za prekršaj ( VELIKA prekoračenja brzine, što se kosi sa našim zakonom o saobraćaju a niko ga ne sprovodi ), a ima ih dosta. (procenjujem da od 10 vozila 8 vozila , vozača , morala bi da plate kaznu ). Naravno ovo je moje viđenje stvari i mislim da sam u pravu. A provera svega je više nego laka. Nema nerešuvih stvari , stvari se rešavaju SAMO ako hoće da se reše. Pozdrav

(nedelja, 12. jun 2016, 13:30)
Поћићу на горе... [neregistrovani]

Thasos је острво!

Сачекајте да Мирко набави подморницу!

(nedelja, 12. jun 2016, 11:48)
anonymous [neregistrovani]

Pozdrav!

Poštovani Mirko, Mladene i ostala ekipo emisije SAT,

Da li u skorije vreme planirate da prikažete patrolu do Tasosa?

(sreda, 11. maj 2016, 15:57)
anonymous [neregistrovani]

stop alkoholu

Mislim da sto pre treba uvesti jake mere protiv nasilnicke voznje i alkohola.Emisija je super redovno je pratim s toga zelim i da pitam da li ce biti i ovo leto patrola do Crne Gore i zasto redakcija SAT ne odabere put preko BIH odnosno Republike Srpske preko grada Bijeljine put je odlican a blize je.

(ponedeljak, 09. maj 2016, 18:05)
Tulipan [neregistrovani]

Alkohol

Ako ima nešto gore od toga, onda je to definitivno nasilnička vožnja i nepoštovanje drugih učesnika u saobraćaju.
Alkoholisano lice nekada možda nije ni svesno kakvoj opasnosti izlaže sebe i sve oko sebe, dok je nasilnik itekako svestan i to čini s predumišljajem.

(nedelja, 08. maj 2016, 23:54)
Voja-Kralj [neregistrovani]

Strasno

AI su gadne ove Mazde.

(nedelja, 08. maj 2016, 23:07)
anonymous [neregistrovani]

Pohvala

Bas su mi značilo neke informacije od sudije, realno, nigde drugde i nisam našao tako detalji objašnjenje sporazuma sa policijom, svaka čast i samo tako nastavite.

(nedelja, 08. maj 2016, 22:55)
Peca [neregistrovani]

I sta sad?

Da li znaci da ce biti abolirani od ozbiljnijeg dela kazne oni koji piju i budu uhvaceni? Umesto da se proglasi nulta tolerancija i drakonske kazne.

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]