Između igre i matematike

Obim pravougaonika i kvadrata

Posle prvog ciklusa od 10 emisija, sledi nastavak serijala Između igre i matematike. Ova serija od deset emisija bavi se obradom osnovnih pojmova iz matematike prilagođenom najmlađem uzrastu učenika osnovne škole. U emisijama, koje traju do 15 minuta, obrađuju se sledeće teme: kombinatorika, sabiranje i oduzimanje sa prelaskom desetice, množenje, deljenje, obim geometrijskih figura, krug, polovina, trećina, petina, desetina, mali detektivi, priča o Gausu...

Serija ima za cilj da se najmlađi kroz igru i zabavu upoznaju sa osnovnim pojmovima iz matematike. Ovaj uzrast zahteva najveću pažnju, i od njihove pripremljenosti zavisi i njihovo kasnije uključivanje u rad i razumevanje nastave iz ovog predmeta.

Ideja urednika podrazumeva jedan zanimljiviji i opušteniji pristup i deci i temama. U rad su uključena i dva klovna-animatora, koji svojom interesantnom pričom podstiču decu na razgovor i na taj način se dolazi do odgovora i objašnjenja u vezi sa ovim pojmovima. Ovo je sve upotpunjeno odgovarajućom grafikom i animacijom, koja pomaže da sve bude još jasnije i preciznije.

Trenutno se svakog utorka na Drugom programu u terminu školskog programa emituju epizode prvog ciklusa serije i nadamo se da ih deca sa uživanjem prate.

Urednik serije: Tanja Čanić-Mlađenović
Scenario: Aleksandra Rosić
Reditelj: Lela Janjić
Glumili: Paja Badrljica - klovn
Petar Marić - klovn
Deca: Mila Mlađenović, Lena Mlađenović, Kosta Brajović.

U četvrtoj epizodi, pod nazivom Obim kvadrata i pravougaonika, najmlađi će kroz igru i zabavu saznati kako se izračunava obim kvadrata a kako obim pravougaonika. Naravno, u svemu tome im pomažu klovnovi Paja i Pera, koji se trude da ih zabave a ujedno nešto i nauče.

broj komentara 0 pošalji komentar