Mira Adanja Polak: Ekskluzivno

Uspeh Dušice Bijelić

Čim sam ugledala ime Dušice Bijelić među deset mladih ljudi koje je izdvojio ugledni britanski list "Independent", znala sam da je to osoba koja zaslužuje veliku pažnju. Biti imenovan u Velikoj Britaniji kao osoba u koju se polažu velike nade - već je veliko priznanje.

Dušica Bijelić je opravdala poverenje jer je njen glas prepoznat kao poseban, različit, neverovatan i zato i ne čudi da se obrela u programu "Džet Parker" u Kovent Gardenu za mlade talente u Kraljevskoj operi u Londonu.

Pevala je Dušica Bijelić u Španiji, Americi, Nemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Sloveniji, Srbiji... Učestvovala je na mnogim festivalima i svuda bila zapažena. Ali, pevati u Kovent Gardenu ipak je nešto posebno. Tu sam je i upoznala. Razgovarala sam sa njenim mentorima, upoznala direktora operske kuće, Dušicine kolege, prijatelje, sačekala je u roditeljskoj kući u Beogradu.

Stigla je Dušica sve... i da se uda, a dok se emisija pripremala, rodila je i ćerku. Svi sa kojima sam razgovarala, izdvajaju njen specifičan savršen sopran, a ja sam je slušala na Velikoj sceni Kraljevske opere u Londonu. Pevala je Barbarinu u Mocartovoj "Figarovoj ženidbi".

 

broj komentara 0 pošalji komentar