Srpska ekonomija

Sa 15. jubilarnog Foruma hotelijera, koji je održan na Zlatiboru, stiže lepa vest - Srbija je od turizma ove godine zaradila više od 1,3 milijarde evra.

Na forumu pod nazivom "Na putu od vizije do realizacije", rečeno je da u toj privrednoj grani sve veći problem predstavlja nedostatak kadrova, ali da su, zbog sve većeg broja turista, hotelijeri spremni za nove investicije. Država daje dodatne stimulacije, o kojima govori Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministartsvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

U Beogradu je održan italijansko-srpski poslovni forum na kojem je glavna tema bila zelena ekonomija. Italija je u toj oblasti lider u Evropi. Na forumu je dogovorena realizacija 22 projekta. O tome za Srpsku ekonomiju, između ostalog govori i Matijas Klajvaz, ataše za ekonomiju, trgovinu i naučnu saradnju Ambasade Republike Italije u Srbiji.

Posetili smo i manifestaciju "Ukusi Koreje" na kojoj je predstavljena autentična korejska kuhinja. O korejskim jelima i začinima, ali i o novim investicijama razgovarali smo sa sekretarkom Ambasade Južne Koreje Sol Đivon. Inače, robna razmena između Srbije i Južne Koreje iznosi 144 miliona dolara.

Urednica emisije: Danka Milošević

broj komentara 0 pošalji komentar