Mira Adanja Polak: Ekskluzivno

Žena Ranka Žeravice

Zagorka Žeravica nije samo bila supruga proslavljenog trenera Ranka Žeravice bila je i sama trener ženske ekipe u Saragosi kada je otišla da bude sa mužem u Španiji kada se prihvatio da tamo bude trener. Tu je od kraljice Španije dobila i veliko priznanje za svoj rad sa ženskom košarkaškom ekipom Saragose.

Pre odlaska iz zemlje iza sebe je već imala 35 utakmica za državnu reprezentaciju Jugoslavije i 7 šampionskih titula za "Radnicki".

Danas Zagorka Žeravica živi u Saragosi, a dolazi u Beograd da obiđe prijatelje, da uhvati deo leta i jeseni, da se priseti dana kada je stalno bila u Beogradu.

53 godine provela je sa Rankom Žeravicom u braku, majka je dvoje dece, danas i baka svojim unucima, inače pravnik po profesiji opredelila se da bude uz muža da učini sve da svog muža Ranka Žeravicu, čoveka neobične energije i entuzijazma ne zaboravimo.

Razgovor je vođen u njenom stanu na Dorćolu koji je sav u uspomenama i sećanjima a razgovor sa svedokom ispričanih i neispričanih priča je zanimljiv, jer vreme uvek daje najbolji sud o svemu sto se događa kao i u tumačenju događaja koji su prošli.

Njena želja i želja porodice je da se u Novom Miloševu, rodnom selu njenog muža, gde je formirana fondacija Ranka Žeravice, napravi muzej i košarkašsko igralište. Po njenoj želji i želji čitave porodice koja živi tamo, taj prostor biće otvoren 24 sata za sve koji žele da se bave košarkom.

U razgovoru, ipak najviše voli da priča o svom mužu, jer je zapravo živela njegov život.

broj komentara 0 pošalji komentar