Teslinim koracima u 21. vek

"Energije da nije, šta bi pokretalo život, a da nije života, na čemu bi počivao svet?" Ovom premisom započinjemo novu epozodu priče o Tesli. Tesli iza njegovih patenata. Priče o naučniku koja nije poznata.

Tesla na prvom mestu razmišlja o energiji i povećanju ljudske mase kao direktnom činiocu za povećanje energije. Šta zapravo Tesla podrazumeva pod ovom premisom, debitujemo sa profesorom Draganom Proletom. Elaboriramo priču o ideji "higijene" koju Tesla stavlja među važne elemente. Čistoća duha i tela, harmonija i balans kao važan faktor progresa čovečanstva.

Mirjana Prljević iz Centra Teslianum objašnjava nam Teslinu potrebu da religiju i "higijenu" duha poveže u jedan recept za harmoničan život. Bez harmonije nema napredka, a čovečanstvo ne sme da stagnira, već da se kreće.

Svaka epizoda serijala posvećena je jednom od ideja Tesle kako se čovečanstvo može unaprediti. Tesla je kroz članak "Povećanje ljudske energije" pokazao svoja filozofska stanovišta. Vek kasnije, mi pokušavamo da odgonetnemo "formulu" progresa koju Tesla objašnjava.

 

broj komentara 0 pošalji komentar