60 najlepših narodnih pesama

U ovom izdanju emisije, crnogorska postava dolazi da glasa za 60 najlepših narodnih pesama i na spisku nema samo crnogorske pesme.

Beki Bekić i Nebojša Nešo Lutovac - jedan iz Gusinja "podno Prokletija", a drugi iz Berana, tačnije iz budimljanskog kraja severa Crne Gore. Odmah za njima svojih 10 favorita u izboru za 60 najlepših narodnih pesama otkriće zvezda jugoslovenskog roka Milić Vukašinović, a Zoran Živanović Žika Zana (ZŽZŽ, kako su ga voditelji skraćeno zvali) glasaće kao autor mnogih narodnih pesama uz poseban pozdrav Dobrivoju Topaloviću.

Da priča bude kompletna, potrudiće se pukovnik u penziji prof. dr Mića Živojinović, koji je i sam bio autor pobedničkih narodnih numera mnogih festivala u bivšoj Jugoslaviji. Profesor će nam u čast preminulog Tome Bajića (jedan od braće Bajić) otkriti prve reči pesme "Ide Mile lajkovačkom prugom", koje je čuo od svog dede Solunca.

U kući Cojleta Manojlovića (vernog gledaoca emisije 60 najlepših narodnih pesama  i poznavaoca narodne muzike, a ulogu glumi Srđan Ivanović) štrajk glađu je u toku!

Jedan komšija štrajkuje, jer na spisku od 500 numera, koje je RTS ponudio na glasanje za najlepše, "nema jedne pesme". On ćuti, ne jede, ne pije i čeka da mu se ispune zahtevi koje niko ne može da shvati i odgonetne... Cojletova sestričina Beba (glumica Anđelka Simović) pokušava da sazna štrajkačke zahetve, ali bezuspešno.  

Glasajte za odabrane pesme koje se nalaze na našoj listi.

Načini glasanja:
- Na sajtu www.60narodnih.rs možete glasati i videti kompletan spisak od 500 pesama.
- Označavanjem pesama koje vam se sviđaju, takozvanim "lajkovanjem" na kanalu emisije na Jutjubu,
- pismima sa deset naziva pesama, na adresu Takovska 10, 11000 Beograd, sa naznakom "Glasanje za 60 najlepših narodnih pesama",
- telefonom - uključenjem u radijsku emisiju "60 najlepših narodnih pesama" koju vodi i uređuje Nenad Kamidžorac subotom od 14 do 15 časova, na Prvom programu Radio Beograda.

Pratite sve u vezi sa projektom RTS-a "60 najlepših narodnih pesama" i na društvenim mrežama Fejsbuk, Tviter i Instagram "60 najlepših narodnih pesama" #60narodnih i pišite na imejl adresu: 60narodnih@rts.rs.

Voditelji emisije: Bojana Marković i Milan Popović
Urednici emisije: Dušan Šukletović i Milan Popović
Muzički urednici: Jovana Dukić i Dušan Šukletović
Scenario: po ideji Milana Popovića 
Reditelji: Petar Stanojlović, Darko Kamarit, Milica Soldatović Mikić i Miodrag Kolarić

Podsećamo: Osim televizijske emisije, subotom je od 14.00 na Prvom programu Radio Beograda istoimena radijska emisija "60 najlepših narodnih pesama" (urednik i voditelj Nenad Kamidžorac).

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 24. mar 2018, 23:29) - anonymous [neregistrovani]

Pozitivno

Na spisku 500 pesama nema:
1) S' ONE STRANE LIPOVICE- Cune Gojković-Čudno je što ova pesma nije na listi jer je NO RTS izvodi u spletu šumadijskih pesama.Sigurno je da niko nepeva kao Cune ali to nije razlog.
2)MAJSKO SUNCE-Zdravko Čolić najveća zvezda zabavne muzike snimio je ovu pesmu u vreme užasnog turbo folka i pokazao šta je prava narodna muzika.Pozovite Čolu u studio da otpeva ovu pesmu i glasa i gledanost će još više porasti.
3)OČI MOJE KLETVOM BIH VAS KLEO-je pesma Safeta Isovića od kojeg se na listi nalaze neke druge pesme.Sada ovu pesmu odlično peva Enes Begović.Ovo je dobronameran predlog i nadam da će biti objavljen.

60 najlepših narodnih pesama 60 najlepših narodnih pesama

Autor:
RTS

Multimedijski projekat RTS-a „60 najlepših narodnih pesama“ pokrenut je povodom 60 godina Televizije. [ detaljnije ]