SAT: Kako stići do Grčke bez gužve

Mnogi gledaoci su se pitali da li je moguće izbeći ogromne gužve na granicama, kao što su makedonski prelaz Bogorodica i grčki Evzoni.

Ovoga puta ekipa emisije SAT vas vodi do Olimpske regije, gde će obići Paraliju, Leptokariju i Nei Pori, kao i Volos za sve one koji vole odmor na nekom od popularnih grčkih ostrva. Pravac koji su izabrali vodi preko Preševa, ali će u Makedoniji koristiti manje opterećeni prelaz Dojran. Po ulasku u Grčku idu prema Kilkisu, a zatim ka Polikastru, gde se vraćaju na put koji vodi od Evzonija ka Solunu. Iako je taj pravac malo duži, ne očekuju se gužve, pa to putovanje može da bude i brže i jednostavnije.

Naravno, po svom proverenom sistemu, pokazuju sve što vozače može da zanima. Od stanja kolovoza, radova na putu, dobrih odmorišta, snabdevenosti gorivom, do kazni i propisa u državama kroz koje prolaze. Posebna zanimljivost je potpuno novi auto-put sa tunelom dugim 6 kilometara, koji su Grci nedavno pustili i kojim se izbegava kanjon reke Potamos koji je bio izuzetno opasan i komplikovan za vožnju.

Repriza emisije je ponedeljkom na Drugom programu u 14.00, a urednik i voditelj je Mirko Alvirović.

broj komentara 24 pošalji komentar
(nedelja, 30. jul 2017, 16:55)
Branko,Cacak [neregistrovani]

saobraćajna dozvola i registarska nalepnica

U emisiji SAT od 30.7.2017.na rts-u,receno je da vozaci cijim vozilima je isteklo vazenje saob.dozvole neće snositi nikakve sankcije,već će se gledati registraciona nalepnica.Kako sa takvim vozilima preko granice?Hvala

(četvrtak, 27. jul 2017, 15:37)
@Stvarno [neregistrovani]

Pa..

Pa ako znaju da voze zasto onda ne drze iole rastojanje. Mora da su shumaheri pa im rastojanje ne treba. Ma imamo najbolje auto emisije a vala smo i u evropi prvaci i u saobracajnim nesrecama. Sve shumaheri.

(četvrtak, 27. jul 2017, 14:28)
anonymous [neregistrovani]

Стварно

Јел ти стварно мислиш да они не знају да возе и да не знају држати растојање? Шта је циљ твог коментара....Не ваља то

(četvrtak, 27. jul 2017, 12:11)
Rasto [neregistrovani]

Zasto

Na jednu stranu se drzite u patroli saobracajnih pravila do detalja a na drugu stranu ne znate da drzite rastojanje izmedju ta 2 auta koja vozite. Valjda i najveci amateri znaju da treba bar 2 sekunde drzati rastojanje. To lepljenje za auto ispred je odlika losih (smotanih) vozaca koji misle da znaju da voze.

(četvrtak, 27. jul 2017, 08:08)
Dušan [neregistrovani]

šta je brže i bolje

Možda ne bi bilo loše da razdvojite ekipe kada idete na neke alternativne pravce, pa da uporedo merite vreme na alternativnim pravcima i na uobičajnim rutama, kao i razliku u kvalitetu saobraćajnica...

(ponedeljak, 24. jul 2017, 21:33)
jovan [neregistrovani]

granični prelaz Niki

Naslov emisije je kako do Grčke bez gužve a niko ni reč da kaže ili preporuči onima koji putuju na Jonsko more da koriste put Prilep-Bitolj-granični prelaz Niki-Kozani.
Svakome ko putuje na tu stranu preporučujem ovaj pravac, nema promašaja. Manite se ljudi Evzonija, naročito u sezoni.

(ponedeljak, 24. jul 2017, 09:37)
anonymous [neregistrovani]

lefkada

Isključujete se za Prilep, ( ubrzo posle 3.naplatne rampe)Do Prilepa ima 50- tak km.Pola je ravnica, pola idete preko prevoja, vrh je 1000 mnv.Put je dobar, 2 trake prema Prilepu jedna traka ka nazad.Prilep-Bitolj 50 km, sve je ravno i put je dobar.Od Bitolja do granice ima 20-tak km.Posle u Grckoj imate jednu naplatu 2,4 eura i tunel kod Preveze 3 eura.Svako dobro i srecan put !

(ponedeljak, 24. jul 2017, 01:19)
anonymous [neregistrovani]

rre re

Ako moze patrola do Sarajeva , Jednom preko Romanije , Jednom preko Gorazda , Foce

(ponedeljak, 24. jul 2017, 00:53)
H.U.D. [neregistrovani]

Ohrid

Poštovani,

Da li možete da napravite patrolu do Ohrida preko Tetova i Kičeva u narednih mesec dana, možda u sklopu patrole prema zapadu Grčke ( Krf, Lefkada, Preveza..)?

Hvala unapred!

(ponedeljak, 24. jul 2017, 00:50)
H.U.D. [neregistrovani]

Bitolj preko Prilepa, ili..?

Da li ste išli preko Prilepa, tj. isključili se sa glavnog autoputa kod Gradskog, ili preko Tetova?
Ako je ovo drugo, da li možete da napišete kakav je taj put?

Pozdrav i hvala!

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]