Oko: Rasim Ljajić

Ima li Srbija šansu da profitira od sankcija Rusije prema EU i kako sprečiti građane Srbije da ratuju po sirijskim, iračkim i ukrajinskim ratištima.

Grčki ministar spoljnih poslova Evgenis Venizelos kritikovao je nedavno politiku njihovog istočnog suseda Tursku zbog nedostatka solidarnosti sa zemljama Evropske unije posle uvođenja sankcija od strane Rusije. Rusija je, naime glavni uvoznik voća i povrća iz Grčke i sada bi Turska da ponudi svoje poljoprivredne proizvode umesto grčkih.

Ima li Srbija mogućnost da zauzme nečiju poziciju i profitira od sankcija Rusije prema EU? I da li nama, ako se to desi slede kritike od naših istočnih suseda i iz Brisela?

Koji su to proizvodi koji imaju potencijal da ih u većem broju izvozimo na veliko rusko tržište?

A kako će izgledati malo, maloprodajno srpsko tržište? Šta će za srpske potrošače značiti ujedinjenje Idee i Merkatora i da li postoji mogućnost da se Agrokoru i Delezu suprostavi i neki maloprodajni lanac iz Francuske ili Nemačke?

Razgovaraćemo i o tome kako sprečiti građane Srbije da ratuju po ratištima Sirije, Iraka i Ukrajine ali i o promeni prezimena u Sandžaku.

Gost Oka potpredsednik Vlade Srbije, ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije: Rasim Ljajić.

Autor emisije: Gorislav Papić

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]