Oko: Ivan Mrkić

Koliko je teško odabrati kadrove za ključna diplomatska predstavništva i kako se Srbija priprema za raspravu pred Međunarodnim sudom pravde?

Ovde možete pročitati kraću, tekstualnu verziju emisije Oko 

U nekoliko važnih zemalja u svetu Srbija nema ambasadore. Imamo li dovoljno dobre profesionalne diplomate za te značajne centre? Da li i dalje važi pravilo o četiri stuba srpske diplomatije?

Hrvatska ministarka spoljnih poslova Vesna Pusić nedavno je izjavila da dok se ne reši pitanje nestalih osoba, tužba Hrvatske protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde neće biti povučena. Kako će se to pitanje rešiti i kako se Srbija sprema za raspravu?

Odnosi Srbije i Turske su neko vreme bili u uzlaznoj putanji, čak je napravljena i trilateralna komisija Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske, sve dok turski prenijer Erdogan nije izjavio da je Kosovo Turska. Koliko je ta izjava unazadila dobre odnose Srbije i Turske? Da je to pogoršanje odnosa došlo naglo ili je Srbija reagovala imajući u vidu kontinuirane napore Turske na promociji kosovske nezavisnosti?

O tim i drugim pitanjima u emisiji "Oko" govori Ivan Mrkić, ministar spoljnih poslova.

Razgovor vodi Bojan Brkić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]