Moj rođak sa sela

U izvršnoj produkciji "Košutnjak filma" iz Beograda, Radio-televizija Srbije snimila je drugi cuklus igrane TV serije "Moj rođak sa sela" (novih 14 epizoda), prema scenariju Radoslava Pavlovića, u režiji Marka Marinkovića.

Ovo je jedna od najuspelijih igranih TV serija RTS-a u novom milenijumu, serija koja je za svoj auditorijum okupila veoma različite ciljne grupe TV gledalaca, donoseći rekordnu gledanost i sjajan prijem i reakcije kod publike.

Vešto izbegavajući opšta mesta i idealizaciju seoskog života ova serija sa toplinom prati nastavak dve paralelne priče: jedna je priča porodice Malešević, tipične srpske porodice na početku novoga veka, a druga njihovog rođaka, mladog obaveštajca Vranića, koji se vratio u zavičaj da započne novu stranicu istorije vlastitog života. Ova dva toka dodiruju se tankom rođačkom niti, igrom slučaja i raznih nepredviđenih okolnosti na koje su ovi ljudi posle svega navikli, tako da nikada nijednom situacijom nisu ni zatečeni ni iznenađeni, već uporni i žilavi, sa puno snage, duha i humora, doprinose životu koji se probija i odvija jači od svih ideologija, ratova, nesreća i iskušenja.

"Moj rođak sa sela'' je dramska serija sa puno humora i topline, zanimljivih likova i ljudskih odnosa čije je mesto događanja uglavnom selo, a glavni lik joj je, kako bi rekao njen pisac - sama Srbija. To je nastavak priče o nama, posle svih pojedinačnih i zajedničkih lomova koji su se odrazili na porodicu, brak, pojedinca i društvo, priča koja se plete punom snagom, bilo da je reč o onima koji su sa sela došli u grad ili onima koji u selu traže pribežište. To je i nastavak priče o tajim događajima u političkoj stvarnosti naše zemlje, na tankoj granici između mašte pisca i realnosti koju smo živeli u periodu u kome se radnja serije ''Moj rođak sa sela'' odvija.

U glavnim ulogama: Vojin Ćetković, Dragan Jovanović, Dubravka Mijatović, Tanasije Uzunović, Ljubinka Klarić, Nebojša Glogovac, Suzana Lukić, Lazar Dubovac, Anja Popović; igraju i Vera Čukić, Aljoša Vučković, Dejan Matić, Feđa Stojanović, Vjera Mujović, Velimir Bata Živojinović, Vanja Milačić, Marinko Madžgalj, Milica Zarić, Nikola Rakočević, Slobodan Beštić, Miki Krstović i drugi.

Urednik serije: Marko Novaković

Pisac scenarija: Radoslav Pavlović

Reditelj: Marko Marinković

Izvršni producent: Zoran Janković

Kompozitor: Dragoljub Ilić

Direktor fotografije: Nebojša Bašić

Scenograf: Dejan Anđelković

Kostimograf: Nevena Milovanović

Montažeri: Branislav Godić i Goran Mitrović

broj komentara 17 pošalji komentar
(utorak, 09. nov 2010, 08:47) - anonymous [neregistrovani]

Molim vas

kad se emituju te nove snimke serije "moj rodjak sa sela"?
Prikazali ste jednu epizodu, i puk, "bela ladja". Kako to? Dakle na SAT-u nema novih epizoda (ili je to repriza - ne znam, ali bi htela videti).???

(ponedeljak, 08. nov 2010, 22:26) - rodjak_ljakse [neregistrovani]

repriza

i ja bih stvarno zeleo znati kad je repriza jer sam propustio u nedelju prvu epizodu drugog ciklusa.

(ponedeljak, 08. nov 2010, 14:42) - sandra [neregistrovani]

sandra

kada je repriza serije moj rodjak sa sela, ako ima reprize?
hvala

(nedelja, 07. nov 2010, 23:06) - anonymous [neregistrovani]

samo napred

Mislim da je super da se radi domaci serijski i filmski program,ova serija je kvalitetna i odlicna ne samo sto prikazuje selo,nego sto oslikava ljudske osobine (i vrline i mane )veoma uverljivo, sa malo humora i divnim predelima.

(nedelja, 07. nov 2010, 19:09) - branko [neregistrovani]

bravo

ovo narod trazi,da nam prestavite nase selo i nasega seljaka upravo onakvog kakav i jeste a ova serija kao i serija selo gori a baba se ceslja su nam to i docararale.i stvarno bih zeleo da imamo jos puno ovakvih serija jer narod to zaista i voli,a i po samoj gledanosti se vidi da vise nisu u modi serije koje se bave gradskim desavanjima i zivotom u gradu.

(nedelja, 07. nov 2010, 16:10) - anonymous [neregistrovani]

JEDVA ČEKAM!!!

Još samo nekoliko sati i uživaćemo u novim avanturama Maleševića!!! Jedva čekam!!!

(nedelja, 07. nov 2010, 12:26) - Пресретач [neregistrovani]

Мој рођак са села

Више пута сам гледао први серијал одличан је, надам се да је и други серијал истог квалитета.

(nedelja, 07. nov 2010, 11:54) - DJuro [neregistrovani]

Pohvala

Serija koja je sa ne tako mnogo snimljenih epizoda u prvom serijalu probudila emociju.. Svaka čast genijalcima koji su učestvovali u snimanju.. Svi večeras gledamo rts1

(nedelja, 07. nov 2010, 09:25) - anonymous [neregistrovani]

dddd

Dragce je car!Kako samo lepo, mirno i stalozeno laze zenu...:)))

(subota, 06. nov 2010, 22:32) - anonymous [neregistrovani]

E,PA MISLIM....

krajnje je vreme da pocnete sa serijom,JUPI!!!!!!!!!!!!