5. oktobar - Kako je otišao Milošević

Kroz hronologiju događaja, emisija „5. oktobar - Kako je otišao Milošević“, donosi autentičnu priču o slomu desetogodišnjeg režima, koji se odigrao u jednom danu.

O ekstremnim naređenjima koja su izdata, planu DOS-a, narodu i slomu institucija, govore Goran Radosavljević Guri, Branko Krga, Nebojša Čović, Vojislav Koštunica, Velja Ilić, Boris Tadić, Zoran Živković, Branislav Ivković, Dragan Hadži Antić, Ivica Dačić....

U emisiji su korišćeni i arhivski zapisi Zorana Đinđića, Boška Buhe, Nebojše Pavkovića i Milorada Ulemeka Legije.

Vremenska distanca donosi novi ugao gledanja na događaj koji je promenio istoriju Srbije. Dokumentarni film „5. oktobar - Kako je otišao Milošević" snimljen je i emitovan 2005. godine.

Transkript (pdf format)

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 30. sep 2010, 04:01)
Igor [neregistrovani]

USTANAK

Nikog ovaj film ne ostavlja ravnodusnim. Meni uvek zaigra srce kad vidim kadrove kako je narod sam tog jutra u Beogradu, bez bilo cije kontrole, kao pusten sa lanca da se obracuna na licnom nivou sa bandom koju je vodio Milosevic. Heroji Ustanka, HVALA VAM NA SLOBODI!

Merila vremena Merila vremena

Autor:
Slađana Zarić

Serijal dokumentarnih emisija „Merila vremena“ obuhvata filmove o ljudima i događajima koji su obeležili decenije koje su za nama. [ detaljnije ]