Коридори

У овонедељном издању емисије о саобраћају и стратегији развоја "Коридори" говоримо о изградњи Источног крака међународног путног Коридора 10.

Колико је значајан завршетак овог крака Коридора 10 најбоље показује податак да је потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић са свим сарадницима, као што је то био случај и у Грделичкој клисури, претходне недеље преселила министарство на терен где је на траси од Банцарева до Црвене реке свакодневно вршила контролу радова како би тај део Коридора 10 био што пре завршен и пуштен у саобраћај.

Са шефом канцеларије Светске банке у Србији Стивеном Ндегвом, министром омладине и спорта Вањом Удовичићем и прослављеним рели возачем Душаном Борковићем потпредседница Михајловић је у пратњи бројних новинарских екипа из читаве Србије имала прилику да се провоза деоницом од Просека до Црвене Реке, последњом деоницом која ће бити пуштена на Источном краку Коридора 10 ка бугарској граници. Потпредседница Михајловић је истакла да све што су новинари и гости на обиласку могли да виде није постојало пре две године.

Медији су имали прилику да у својеврсном "новинарском сафарију" први прођу комплетном деоницом од Просека до Црвене Реке и да први виде и увере се шта је све и колико урађено.

Уредник емисије је Горан Маслар.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Коридори Коридори

Аутор:
Горан Маслар

Емисија о саобраћају и стратегији развоја "Коридори" сваког другог уторка у месецу у термину од 18.30 на програму РТС 2 упознаје нас са актуелним радовима који се обављају на изградњи саобраћајне инфраструктуре у нашој земљи. [ детаљније ]