Бунт: Контакт 2019

Последње издање емисије Бунт, у овој сезони, посвећујемо Контакт конференцији, која је организована трећи пут за редом у Београду.

На неколико локација унутар уметничког дистрикта "Цетињска 15", од 20. до 23. марта, одржано је низ промоција, изложби, панел дискусија, радионица и презентација различитих актера и тема из сфере музичке индустрије.

Контакт конференција је била идеална прилика и за представљање и најаву предстојећег петог издања Бунт Рок Фестивала, који ће почети са емитовањем 10. априла на програму РТС 2. У оквиру презентације у клубу Спрат представљена су и нова лица Бунт Рок Фестивала - новинар и водитељ Стефан Јовчић, као и Зоран Стефанов, фронтмен састава Исказ, који се нашао у улози водитеља, заједно са ауторком фестивала и емисије - Бранком Главоњић. Новинарка Катарина Вујовић ће предављати партнере фестивала, новитете и догађања са домаће сцене и Топ Листе Бунт, која остаје саставни део Бунт Рок Фестивала. На презентацији су говорили и победници претходних издања Бунт Рок Фестивала, чланови састава Дингоспо Дали, Вива Вопс и Sergio Lounge, који су и извели своје песме у акутсичној верзији на презентацији, у клубу Спрат.

Главна тема и овогодишњег издања Контакта су били фестивали. О својим искуствима на Контакту и за Бунт говорио је и Петар Шундић, директор Бедем Феста у Никшићу, дугогодишњи партнер Бунт Рок Фестивала.

На Контакт конференцији састав Ex Revolveri промовисали су CD издање live албума "Живети хоћу", који су снимили прошле године на концерту у клубу Електропионир.

Уметница Myllen Nićić представила је своје графичке радове инспирисане песмама неколицине домаћих аутора, као што су Дингоспо Дали, Бјесови, Бриганд, Wolfram и други. Изложба је била постављена у клубу Заокрет.

О самој Контакт конференцији за Бунт су говорили организатори, Марко Маршићевић испред организације Marsh Production и Јована Станковић Цока испред Одличног хрчка.

Концерти су и ове године били важан део програма Контакт конференције. Посетиоци су могли према свом сензибилитету да бирају концерте који су се одржавали у многобројним клубовима унутар Цетињске 15. Најважнији концерти су се дешавали у Хали спортова "Ранко Жеравица", где су наступили Зостер, Гоблини, Eyesburn, Парибрејкерси и Туристи, којима је ово до сада био највећи концерт у досадашњој каријери.

У Електропиониру је наступио сарајевски састав Helem Nejse, који су недавно објавили други албум "Пола човјек пола један", о чему су нешто више говорили за Бунт чланови ове групе.

У последњем издању Бунта проглашавамо Хит марта на Топ Листи Бунт, али вам и скрећемо пажњу на предстојеће догађаје са домаће сцене.

Ауторка емисије: Бранка Главоњић
Новинари и водитељи: Стефан Јовчић и Катарина Вујовић
Редитељ: Јован Бачкуља

број коментара 0 Пошаљи коментар