Културни дневник

Гост Културног дневника је Марина Докмановић, архитекта ретроспективне изложбе "Чистач" Марине Абрамовић, која ће бити отворена 21. септембра у Музеју савремене уметности у Београду.

У најстаријој српској гимназији, чувеној Карловачкој гимназији, отворено је 48. Бранково коло, највећа песничка манифестација у земљи и региону. У Установи културе Стари град почео други Фестивал уметности на улици "Реконструкција". У Гете институту "Часови немачког", нова изложба Дејана Атанасковића. У Културном дневнику о "Дизни фантазији" Београдске филхармоније. Представљамо документарно филмско остварење "Мистифај" о Мајклу Хачинсу, легендарном фронтмену групе INXS. Водимо вас у Италију на традиционални фестивал "Ноћ тарантуле".

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Маја Туцаковић
Монтажа Никола Манић
Реализација Маја Мандић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]