Културни дневник

Гост је глумац Горан Јевтић, аутор представе "Кад је Ниче плакао" која ће премијерно бити изведена у Установи културе "Вук Караџић".

У Народном позоришту, на сцени Раша Плаовић, отворена је изложба фотографија "Дворска луда нобеловац" посвећена италијанском драматургу и глумцу Дарију Фоу, а затим је изведена представа "Отворена веза - скоро па превише" по најпознатијем тексту Дарија Фоа и Франка Раме.

У Галерији науке и технике САНУ отворена је изложба "Академик Михаило Гавриловић: историчар, архивист и дипломата". Изложбу су припремили сарадници Огранка САНУ у Нишу, Народног музеја Ниш и Историјског архива Ниш.

Концертна промоција новог албума гитаристе Немање Богуновића под називом "Богуновић свира Богуновића", на коме се овај уметник представља и као композитор, одржана је у Коларчевој задужбини.

У Галерији РТС отворена је изложба слика Слободана Јевтића Пулике, који је каријеру градио у Француској.

Српски ПЕН центар и четири репрезентативна уметничка удружења, одржали су конференцију за новинаре поводом стављања на дневни ред ванредног заседања Скупштине Србије, Збирне листе за нови сазив Националног савета за културу. Са том листом нису се слагали ни пре десет месеци, када је усвојена на предлог Министарства за културу и информисање.

У Културном центру Србије у Паризу отворена је изложба Петра Лубарде.

Редитељ Питер Џексон припрема нови документарац са снимцима Битлса у студију, који до сада нису приказани.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника 3, емитује се Културни дневник. Репризира се сутрадан на Првом програму у 12.30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Оливера Милошевић
Монтажа: Јована Филиповић
Реализација: Маја Мандић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]