Ово је Србија

Мало је познато да је дрвени мост на реци Топлици, на регионалном путу Куршумлија - Луковска Бања, код Мерћеза,стaр више од једног века. Преко њега прелазе и камиони тешки више од 30 тона. Колико је безбедан, требaли му поправка - из прилога Драгише Стојановића.

У неколико одељења Здравственог центра у Врању формиране су мале библиотеке. Књиге су прикупљане више од годину дана, у акцији Удружења грађана Центар за медијску транспарентност и друштвену одговорност. Учествовале су и градске установе - Народни универзитет и Јавна библиотека "Бора Станковић". Има ли читалаца, колико књиге олакшавају болничке дане, извештава Даница Мирић.

Од вечерас, наредна три дана Шабац ће поново бити престоница хумора и забаве јер почиње 33. Чивијада. Како изгледа овогодишњи програм, хоће ли бити одржана најављена парада трудница, зна Гордана Мањенчић.

Где је граница у свету падобранства, и да ли је за ветеране 63. Падобранске бригаде пензија време за повлачење или усавршавање, забележила је Лидија Георгијев.

Сазнајте ко је Јагодинац Сретен Аџић и чиме је све задужио српски спорт, просвету и педагогију, из прилога Радована Јовановића.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Гордана Петровић и Љиљана Јовановић 

Водитељка: Драгана Анастасијевић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

ovo_je_srbija 

број коментара 0 пошаљи коментар