Културни дневник

Гост је Јан Фабр, чувени фламански редитељ чија је представа "Олимп", која је трајала 24 сата уз директан пренос на РТС-у, освојила Гран при "Мира Траиловић" за најбољу представу на овогодишњем БИТЕФ-у и "Политикуну" награду за најбољу режију.

Изложба поводом обележавања 80 година рада Факултета ликовних уметности отвара се у Галерији Радио-телевизије Србије.

14. Међународни фестивал чембала "Чембало, жива уметност" свечано ће бити затворен концертима америчког чембалисте Фејта Воларта и наших музичара Софије Гргур и Ансамбла Београдски барок.

Водимо вас на ретроспективну изложбу "Динамика футуризма" Данијела Скиназија, оснивача неофутуризма. На отварању изложбе у Италијанском институту разговарамо са уметниковом ћерком која је аутор поставке.

Међународна конференција "Медији, демократија, популизам, 2017" која се одржава на Факултету драмских уметности окупила је стручњаке и уметнике из различитих области.

Водимо вас у Рим на изложбу славног сликара Клода Монеа која је приређена у монументалном здању "Виторино" на Тргу Венеције. Слике су власништво музеја Мармотан Моне у Паризу.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Репризира се сутрадан на Првом програму у 12 и 30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија.

Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Биљана Бралушић Јовановић
Реализатор: Владимир Ђурђић

број коментара 0 пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]