Мира Адања Полак и Ви

По први пут, два наша стручњака, равноправно са колегама из света, у свом пројекту истражују да ли треба установљену аномалију на срцу оперисати одмах или то урадити тек када се појави проблем.

На овом истраживању раде два млада лекара са Клиничког центра Србије, др Светозар Путник кардиохирург и др Марко Бановић, кардиолог који је и добитник вредног признања за свој рад.

Видећемо и ко су добитници награде "Круна успеха" коју традиционално додељује породица Петровић студентима који своје студије завршавају у року и у чијим индексима нема ни једне оцене мање од 9. Ово је десета година како се ово признање додељује у Ректорату Београдског универзитета.

У Београду је боравио Роџер Прајд, један од познавалаца маркетинга чија је ужа специјалност популарисање градова и држава, као и подизања репутације неких дестинација. Написао је књигу "Дестинација као бренд" а од њега ћемо сазнати како треба да прикажемо свету оно што имамо.

Бојан Муждека је управо завршио велику аукцију слика у Београду и говори о томе ко су купци уметничких дела код нас, како се људи опредељују када купују слике, а како када их продају, ко су особе које продају слике, колике се цене наши сликари у земљи, а колико у иностранству...

Гост у студију је глумица Слобода Мићаловић, чији нас ангажман никада не оставља равнодушним. Како гради своју већ сада богату каријеру, а да том приликом никада не улази у свет шунда и неукуса? Како брани своју приватност и како се бори против свега што јој се не допада?

Упознаћемо и економисту Милену Раденковић, која је кренула у сопствени бизнис и која је своју породичну кућу адаптирала у савремену националну радњу која има и кафе. У њој окупља младе дизајнере и све лепо од старих заната. Она често обилази стара домаћинства по Србији и све занимљиве предмете доноси у свој простор, у старом делу Београда.

Немања Вукашиновић је са стручњацима из Министарства пољопривреде и заштите животне средине отпремио три вука у резерват за вукове и медведе близу Солуна, који има специјализовано склониште за ове дивље животиње. До недавно, два вука су била смештена у Панчеву и понашала се као домаће животиње, док се други слободно шетао по Зајечару.

Студио красе слике Александра Цветковића, Ђорђа Ивачковића, Бранка Миљуша, Радомира Рељића, Миће Поповића, Боре Иљоског, Пеђе Нешковића, Владимира Величковић...

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]