Мира Адања Полак и Ви

Толико понуда, толико факултета из земље и иностранства, многи са звучним именима. Све треба проверити на више страна. Како то урадити?

Како се добијају акредитације? Коме веровати? Гост у студију је Срђан Станковић, професор емеритус, доскоро председник Националног савета за високо образовање.

Мира Адања Полак, провела је једно пре подне у ортопедској болници "Бањица", испред амбуланте број 5, где је тог дана примао пацијенте др Владимир Лалошевић, хирург ортопед. Снимљен је начин рада који омогућава брз проток и тријажу пацијената.

У концентрационом логору Дахау, поводом 70 година од ослобођења логора, уз присуство Ангеле Меркел, биће отворена специјална изложба посвећена међународном споменику и аутору тог споменика Нандору Глиду, вајару који је рођен у Суботици, а радио је и живео од 1945. године у Београду, где је и умро 1997. Ауторка емисије је посетила његову породицу када је слала матерјале за ову изложбу.

У студију је Анастасиа Мандић, глумица Народног позоришта, која својом глумом увек оставља утисак. Запамтите је, идете поново да је гледате, а онда се чудите што ње нема у медијима, већ само у представама.

Љиљана Рељин и Снежана Цветковић су васпитачице у дечјој установи у Шапцу и добиле су награду за дизајн еко-табле у Италији, за иновативно решење еколошког производа.

Као и увек за првомајске празнике, маске из свих крајева света долазе у Будву на карневал и укључују се у Велику карневалску поворку, која ће ове године имати преко хиљаду учесника.

У Београду се представио град Беч, домаћин "Еуросонга", са својом песмом, као и Бојана Стаменов са својим наступом.

У студију су слике Ервина Цатовића које су недавно излагане у галерији УЛУС у Београду.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]