Око економије: Обнова - ванредна

После поплава, посао тек почиње.

Ванредна ситуација се укида постепено у градовима који су били захваћени катастрофалним поплавама. Живот у Обреновцу се постепено враћа у нормалу, свакодневно се чисте куће и улице, али је потребно још пуно посла да би се и сви грађани вратили својим кућама.

После ванредног стања, почиње ванредна обнова и помоћ свима онима који су претпрели штету. Солидарност свих грађана Србије у том послу се подразумева. Сама штета, према првим проценама, износи око две милијарде евра. Које ни грађани ни држава немају.

Како ће се санирати последице поплава, колико новца можемо да очекујемо од међународних кругова, који ће бити приоритети у обнови и које лекције смо научили из овог незапамћеног раста водотока, односно ко сноси одговорност за непостојање адекватне превенције и заштите од бујичних токова за Око економије говоре: потпредседница Владе и министарка
саобраћаја и грађевине Зорана Михајловић и шеф Сектора за ванредне ситуације МУП-а Предраг Марић.

Из Обреновца, града који је највише страдао у поплавама, о проблемима привредника и враћању живота у нормалне токове извештавају Сања Љубисављевић и Јелена Петровић.

Емисију води: Весна Дамјанић Бранковић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]