Ко ће да запошљава и по којем закону

Закон о раду на поправном до избора нове Владе?

Почео је нови круг договора о закону о раду који је пред расписивање избора био један од кључних проблема унутар Владе. Док се полемише да ли је сада већи проблем у томе што радници не могу лакше да се запосле или , пак, лакше да се отпусте , стекао се утисак да ће нови закон да реши проблеме свих оних 700 хиљада грађана који су пријављени у служби за запошљавање.

Ипак, истина је да закон не може сам од себе да реши те проблеме већ је и он сам постао проблем и додатно закомпликовао већ сложене односе између послодаваца и синдиката. Радници су у тој полемици остали са стране без јасних информација о томе шта се заиста законом мења.

Колико ће нови закон о раду да поправи положај оних са послом и да помогне онима који посао траже и колике су шансе да се усагласе синдикати и послодавци до избора нове Владе - о тим и другим питањима у Оку економије, Весна Дамјанић Бранковић разговара са представницима синдиката Љубисавом Орбовићем и Ранком Савић, а ставове послодаваца
браниће Небојша Атанацковић из Уније послодаваца и Маја Пишчевић из Америчке привредне коморе.

број коментара 1 пошаљи коментар
(четвртак, 13. феб 2014, 17:29)
anonymous [нерегистровани]

Isti igraci

Isti igraci, ista igra, stara prica. Toliko vrsnih strucnjaka za radno pravo i univerzitetskih profesora ima a vi dovodite igrace koji zive i rade samo za sebe, i sindikalci i maloprivrednici.Ako kazu neku sitnu novu ideju onda ste vi kao voditelj uspeli.

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]