Око економије: Јоргованка Табаковић

Стабилан динар и ниска инфлација - нова реалност?

Овде можете прочитати краћу, текстуалну верзију емисије Око економије

У јеку политичке расправе о томе хоће ли наредне године бити ванредни парламентарни избори, из Народне банке стижу вести да су цене у протеклих годину дана порасле за мање од два процента и да је динар, са мањим променама, стабилан.

На такву нову реалност, чини се, лако су се привикли и привредници и грађани. Питање је - хоће ли тако и остати у 2014. години?

Колико би политичке "турбуленције" помутиле планове гувернера Јоргованке Табаковић да очува стабилност цена и домаће валуте, какав је однос Народне банке са Владом, како се "разуме" са комерцијалним банкама и шта треба да очекујемо када је реч о курсу, инфлацији и висини динарских камата, нека су од питања за гошћу Весне Дамјанић - Бранковић у емисији Око економије - гувернера Јоргованку Табаковић.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(петак, 20. дец 2013, 08:30) - Ana [нерегистровани]

Antiprotivni

KOLIKO VIDIM, NIKADA I NICIM NECEMO BITI ZADOVLJNI. KADA KURS OSCILIRA, DA NE KAZEM SLABI, DRVLJE I KAMENJE. KADA JE STABILAN, NI TO NIJE U REDU. DRUGIM RECIMA, KRITIKUJEMO RADI KRITIKE, TEK TOLIKO DA SVE STO NAS TISTI KAZEMO I ISKAZEMO, PA MAKAR TO BILO UPUCENO I NA POGRESNU ADRESU... DA JE TESKA SITUACIJA, JESTE, ALI NE TREBA ZA TO KRIVITI ONE KOJI TOME NISU DOPRINELI.

(четвртак, 19. дец 2013, 10:00) - NK [нерегистровани]

Nisam iznenadjen,

nicime sto je gdja Tabakovic rekla jer je ona na poziciji na kojoj jeste po politickoj osnovi!

(четвртак, 19. дец 2013, 03:35) - Mile Reljic [нерегистровани]

Sta reci ...

Nista nije moglo gore da se desi Srbiji nego tako zvani ,stabilan dinar' koji je totalno destimulisao izvoz i otvorio sirom vratu svemu i svacemu iz uvoza. I onda se cudimo sto nam je privreda nestala tokom prethodnih nekoliko godina. Naravno, velika primedba i gdji Tabakovic da je politickim naimenovanjem dosla do pozicije guvernera gde je plata oko 4-5 puta veca od ministarske a oko 15 puta veca od prosecene srpske. Je li to pitanje ucinka ili je pitanje nekih povlastica?

(четвртак, 19. дец 2013, 00:02) - anonymous [нерегистровани]

prevara i demagogija...

Kako dinar nije precenjen kada je uvozni luk iz Kine jeftiniji nego domaći?
Koja je to tehnologija u pitanju pa kineski luk jeftiniji od domaćeg a pređe hiljade kilometara pre nego što dođe do Srbije?
Po zvaničnoj statistici prosečna plata u Kini je malo veća od prosečne plate u Srbiji, tako da "jeftin kineski rad" ne može biti argument za jeftiniji luk.

Laž, prevara i demagogija!

Nisam se nadao da ovako govori g-đa Tabaković. Razočarali ste me!

(среда, 18. дец 2013, 17:24) - zoxxx [нерегистровани]

njena mesecna primanja

Samo jedno pitanje :
Kolika su Vasa ukupna mesecna primanja i da li pokrivaju potrosacku korpu, kao kod vecine
stanovnika Srbije?

(среда, 18. дец 2013, 12:07) - Dejan [нерегистровани]

Naredba umesto preporuka

Pitanje za guvernerku Tabaković: Iako je Tanjug ove nedelje javio da su sve banke prihvatile preporuke koje je NBS objavile u maju mesecu ove godine, prava istina je da je barem jedna banka, treća po ukupnoj aktivi u drugom kvartalu 2013, odbija da preporuku BAN 02 ponudi klijentima koji su uzeli stambeni kredit u švajcarskim francima. Banka, naime, čeka da se završe sudski sporovi koje su klijenti pokrenuli protiv nje, pa da odluči o preporukama. Da li NBS može javno da objavi koje banke nisu prihvatile ove preporuke i zašto ne naredi bankama umesto da im preporučuje?

(среда, 18. дец 2013, 08:29) - Miki [нерегистровани]

Dodatak!

Stabilan dinar, niska inflacija I BEDAN STANDARD!

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]