Читај ми!

Borelj: Prestati sa kriznim menadžmentom i normalizovati odnose Beograda i Prištine

Potrebno je prestati sa stalnim kriznim menadžmentom i napredovati ka normalizaciji odnosa, poručio je šef diplomatije EU Žozep Borelj uoči sastanka u Briselu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

"Potrebna nam je deeskalacija situacije, da prestanemo sa stalnim kriznim menadžmentom i počnemo da napredujemo ka normalizaciji odnosa", poručio je Žozep Borelj na Tviteru.

Borelj je podsetio da je za ponedeljak sazvao hitan sastanak sa Vučićem i Kurtijem, u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Kako je ranije saopštila Evropska služba za spoljne poslove, Borelj će imati odvojene sastanke sa Vučićem i Kurtijem, počev od osam sati ujutru, nakon čega će uslediti zajednički sastanak.

Vučić je povodom sastanka poručio da nije optimista i da ne misli da će doći do nekog dogovora, ali da ne želi nekome da omogući da kaže da Srbija nije htela da učestvuje u razgovorima.

Priština je, uprkos apelima iz SAD i EU, najavila kažnjavanje vlasnika vozila srpskih registarskih oznaka od 22. novembra.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво