Читај ми!

Полиција у Приштини: Кажњавање због таблица од 22. новембра

Кажњавање власника возила српских регистарских ознака почетних слова градова на Косову и Метохији са 150 евра, почеће од 22. новембра, најавили су из дирекције полиције у Приштини.

Изрицање опомене ће се наставити и 21. новембра, наводи се у саопштењу полиције.

"Након овог датума од 22. новембра до 21. јануара 2023. године, за све власнике возила која се крећу на територији Косова са оваквим регистарским таблицама, према званичној одлуци, Полиција Косова ће почети са спровођењем кажњавања новчаном казном у складу са законима на снази", наводи се у саопштењу полиције.

Из полиције додају да у складу са оперативним плановима, настављају ангажовање одлуке којом је предвиђено да од 1. новембра 2022. године, власницима возила који управљају возилима са српским таблицама почетних слова градова на КиМ, буде изречена опомена, уз упутство да се обрате у Центру за регистрацију возила и промене таблице локалним.

Из полиције није наведено ко ће кажњавати возаче. Житељи северних општина наводе да страхују да то могу да раде специјалци са југа, јер скоро 600 полицајаца регионалне дирекције север је пре нешто више од десет дана колективно поднело оставке.

Изрицање опомена биће настављено и сутра до поноћи, а до сада је према наводима полиције изрећено 1.740 опомена због немењања таблица.

Срби на северу не желе да мењају српске таблице акронима градова на Косову, јер им је кажу, то једна од последњих веза са централном Србијом.

До сада је, према подацима полиције, 26 возила пререгистровано на локалне РКС таблице.

Како је првобитно најавио МУП у Приштини, кажњавање возача који не пререгиструју возила требало је да почне 21. новембра.

За сутра је у Бриселу заказан састанак председника Александра Вучића и премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија. 

Председник Вучић поручио је да није оптимиста и да не мисли да ће доћи до неког договора, али да не жели некоме да омогући да каже да Србија није хтела да учествује у разговорима.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво