Читај ми!

Selaković i Pič o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i na KiM

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se sa specijalnim izaslanikom premijera Velike Britanije za zapadni Balkan Stjuartom Pičom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima dve zemlje i situaciji u regionu i na Kosovu i Metohiji.

Selaković je upoznao sagovornika sa situacijom na Kosovu i Metohiji, izrazivši očekivanje da će Velika Britanija pružiti konstruktivnu podršku dijalogu Beograda i Prištine i iznalaženju kompromisnih rešenja, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Prema rečima šefa srpske diplomatije, Beograd je dosledno opredeljen za dijalog i traganje za održivim rešenjima koja će omogućiti trajnu stabilnost regiona, što podrazumeva i primenu postojećih dogovora.

Kada je reč o situaciji u regionu, Selaković je istakao da se konstruktivna regionalna politika Srbije ogleda i u inicijativi Otvoreni Balkan i drugim oblicima povezivanja i saradnje sa susedima.

Ministar spoljnih poslova je konstatovao da su bilateralni odnosi Srbije i Britanije dobri, ali da postoji značajan prostor za njihovo dalje unapređenje, kako na planu intenziviranja političkog dijaloga i razmene poseta na visokom i najvišem nivou, tako i na polju ekonomske saradnje.

Na sastanku je, kako se navodi u saopštenju, razmotren širok spektar političkih tema vezanih za stabilnost i razvoj Zapadnog Balkana, ali i neka važna geopolitička pitanja i izazove koja ona nose, poput energetike, hrane i migracija.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво