Читај ми!

Vučić: Ogromna čast što ću sa Angelom Merkel imati više sastanaka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je da je ogromna čast što nemačka kancelarka Angela Merkel dolazi u Beograd i ostaje ovde najduže, i da će sa njom njom imati više sastanaka i radnu večeru.

Aleksandar Vučić je odgovarajući na pitanje novinara, nakon otvaranja fabrike "Leoni", rekao da će Angela Merkel i noćiti u Srbiji, što je dodatna čast.

"Uvek sam otvoren sa njom a i ona sa mnom. Nikada neću zaboraviti podršku koju nam je dala 2015, kao i kada su nam Hrvati uvodili sankcije zbog migranata i što je podsticala investicije. Njeni ministri rade na dovođenju investitora, a toga ne bi bilo da nije nje", rekao je Vučić i dodao da je zahvalan Merkelovoj i na pružanju podrške Berlinskom procesu.

On je istakao da je srećan zbog posete, bez obzira na to šta će čuti od Merkelove neposredno pred okončanje njenog mandata.

"Dakle, hvala joj", poručio je.

Vučić je ponovio i da u Beograd uskoro dolazi predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i da će tada biti otvoreni radovi na putu Niš–Pločnik, prvih 5,5 kilometara, što je važno za Toplicu i Merošinu i Prokuplje, Blace, Kuršumliju.

"Tri banje imamo u Kuršumliji i sve će nam biti bliže, to je od ogromnog značaja za nas", rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje o poseti specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka, Vučić je rekao da ne zna tačan datum te posete, ali da će Lajčakom imati mnogo tema o kojima će razgovarati, pre svega o energetici, predstojećim izborima koje će, rekao je, mnogi pokušati da iskoriste za dodatne pritiske protiv Srba.

On je najavio i da će uskoro putovati u zvaničnu posetu Turskoj gde će sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom razgovarati o bilateralnim odnosima.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво