Читај ми!

Vučić: Deblokada institucija BiH pitanje za Dodika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u razgovoru sa visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH Kristijanom Šmitom nije bilo reči o deblokadi institucija BiH i povratku srpskih predstavnika.

"Ne, nije bilo reči o deblokadi institucija BiH, niti se time bavim. To je pitanje za Milorada Dodika. To su njihove odluke", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara nakon polaganja kamena temeljca za fabriku vakcina u Zemunu.

Kako je rekao, sa Šmitom je razgovarao o ulozi Srbije, Dejtonskom mirovnom sporazumu, onome na šta Srbija ima pravo, i našom analizom situacije.

Ponovio je da će se u nedelju sastati sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

"Republika Srpska će uvek imati podršku Srbije", dodao je Vučić.

"Ne radujem se gašenju Šinvona"

Predsednik je rekao da se sa niškim poslodavcima već razgovara da preuzmu radnike "Šinvona" u Nišu koji gasi deo proizvodnje.

"Pobrinućemo se i za te radnike, već razgovaramo sa niškim poslodavcima koji će najveći deo ili gotovo sve radnike da preuzmu kod sebe. U nedelju ili sutra idem u Kraljevo da razgovaramo sa Leonijem, koji ima proizvodne pogone i u Nišu, da preuzmu deo radnika", rekao je Vučić.

Takođe, kaže da se ne raduje nečemu lošem, šta god da se desi na tertoriji Srbije, već da se raduje samo uspesima Srbije i gleda kako da reši probleme.

"Šta god da uradimo, krivi smo"

Povodom inicijative Ujedinjeni protiv kovida, koji traže da se uvede zabrana okupljanja, Vučić je rekao "da su to oni koji su uvek solili pamet onima koji su teško i naporno radili".

Upitan da prokomentariše te zahteve, predsednik kaže da će, šta god da uradi, biti prebacivanja – da vlast sputava političke slobode ili da je kriva za širenje korone ako ne uvodi mere.

Ističe da je država obezbedila sve lekove, bolnice, uvećala plate zdravstvenim radnicima i drugo, a nisu krivi oni koji su unosili pometnju tim svojim stavovima i nisu se vakcinisali.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво