Grenel sa Tačijem u Prištini, sledeća stanica Beograd

Specijalni izaslanik američkog predsednika za Kosovo Ričard Grenel sastao se u Prištini sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem. Grenel će se sutra u 14 časova sastati i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Šest dana od imenovanja za specijalnog izaslanika, Ričard Grenel je u Prištini razgovarao sa Hašimom Tačijem.

Tači je zahvalio Grenelu na podršci koju su Sjedinjene Države pružale Prištini u svim periodima.

"Od 2008. godine nije bilo usmereno ovoliko pažnje SAD prema Kosovu", rekao je Tači i dodao da to "povećava poverljivost i veru u traženju mirovnog sporazuma sa Srbijom".

Na sastanku je rečeno da će mirovni sporazum između Prištine i Beograda doprineti razvoju  regiona, navedeno je iz Tačijevog kabineta.

Grenel je rekao da se nada da će se delegacije Beograda i Prištine ubrzo sastati i da će pronaći rešenje. 

Sastanku nije prisustvovao specijalni izaslanik Stejt departmenta za zapadni Balkan Metju Palmer, čije je prisustvo ranije najavio ambasador SAD na Kosovu Filip Kosnet, navodi RTK 2.

"Aktivno učestvovanje SAD u pronalaženju konačnog rešenja između Kosova i Srbije biće određujuće", rekao je Tači, navodi se iz njegovog kabineta. 

Grenel se sastao i sa liderom Pokreta Samoopredeljenje Aljbinom Kurtijem. 

Ričard Grenel imenovan je mesec dana pošto je za izaslanika za Zapadni Balkan postavljen Metju Palmer. Iako je američki ambasador u Prištini na Tviteru najavio i njegov dolazak, sa prištinskim političarima razgovarao je samo Grenel.  

Američki diplomata će se sutra u 14 časova na Andrićevom vencu sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun rekao je za RTS da očekuje da će Grenel pokušati da stvori uslove za nastavak dijaloga koji se odvija pod okriljem EU, ali i da će dinamiku diktirati SAD.

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 09. okt 2019, 20:16) - anonymous [neregistrovani]

Mentori

Sada se vidi ko su nentori Albancima! Zasto je potrebna najveca americka vojna baza kod Urosevca?!!!
Usput> na jednoj karikaturi Indijanac pita jenkija> "Kada se spramate da se vratite kuci?" Pa Hitler je stvorio logore poput Anglo-amerikanaca, koji su smetili Indijance i nekim "rezervatima" odnpsno u logorima iz kojih im je bilo zabranjeno da izlaze. Zato su od Francuske dobili poklon Kip Slobode da ih potsecha, sta je sloboda. Ali badava. Oni slobodu shavataju kao pravo da ubijaju svakoga ko drukcije misli od njih.

(sreda, 09. okt 2019, 19:11) - anonymousPero [neregistrovani]

Sutra

Sutra posle sureta presednik Vucic ce da izjavi da je Srbija za mirno resenje odnosno za kompromisno gde svaka strana da nesto dobije i da Srbija nikad nece priznati Kosovo kao drzavu.

(sreda, 09. okt 2019, 18:09) - anonymous [neregistrovani]

Značaj

Upravo je obrnuto. Značaj predsednika u okruženju, Balkanu je na nivou činovnika. Jedan je Tito

(sreda, 09. okt 2019, 13:50) - anonymous [neregistrovani]

Zasto

Zbog cega se sastaje sa predsednikom drzave? Zbog cega se ovim cinovnicima daje toliki znacaj?