Курти са Гренелом: Садржај споразума са Београдом важнији од рока за његово постизање

У амбасади САД у Приштини лидер и члан председништва покрета Самоопредељење Аљбин Курти и Глаук Коњуфца састали са специјалним изаслаником америчког председника за Косово и амбасадором САД у Немачкој Ричардом Гренелом и амбасадором САД на Косову Филипом Коснетом, објавио је покрет Самоопредељење путем своје званичне Фејсбук странице.

"Амбасадор Гренел је честитао челницима Самопредељења на првом месту на недељним парламентарним изборима 6. октобра и желео је да чује њихово мишљење и став о могућности споразума са Србијом пре него што отпутује у Београд", саопштено је из Самоопредељења.

Како је наведено, Гренел је нагласио да је неусклађеност Косова са Србијом главна препрека страним улагањима у косовску економију.

Што се тиче дијалога са Београдом, Курти је рекао "да су садржај и процес споразума важнији за његову одрживост него временски оквир за то".

На крају састанка саговорници су се сагласили да треба успоставити нову косовску владу што је пре могуће и да ће наставити редовну и учесталу комуникацију, пише у саопштењу Самоопредељења. 

Курти је изразио захвалност на америчкој улози и подршци Косову у рату и миру и израазио спремност да у својству новог премијера Косова продуби сарадњу са САД.

"Сагласио се са амбасадором Гренелом да је Косову потребан економски развој и стране инвестиције, али проблем је посебно велика корупција у држави која ствара несигурност која плаши предузећа, широко распрострањено сиромаштво становништва, као и отежан приступ финансијама за предузећа због високих камата на банкарске кредите", закључује се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи