Vulin: Svaka akcija Edija Rame izazvaće reakciju na Balkanu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da je albanski premijer Edi Rama izjavom o ujedinjenju s Albancima s Kosova mislio u stvari na ujedinjenje svih Albanaca na Balkanu, ali poručuje da na Balkanu svaka akcija izaviva reakciju.

"Više od Ramine ideje o velikoj Albaniji zanima me kako će reagovati Crna Gora i Makedonija, jer je jasno da su oni na putu velike Albanije i ujedinjenja svih Albanaca", kaže ministar komentarišući Raminu izjavu da Albanija ohrabruje postizanje sporazuma Beograda i Prištine jer će on omogućiti ujedinjenje Albanije sa tzv. Kosovom.

Ministar kaže i da ćemo čekati reakciju velikih sila, a ako osuda izostane "poruka je jasna i mi ćemo još snažnije raditi na rešavanju srpskog nacionalnog pitanja".

"Sve što je dopušteno Albancima neće moći da se zabrani Srbima. Srbija će brinuti o svojoj stabilnosti, o sebi i svom narodu. I po prvi put, brinuće samo o svojoj stabilnosti o sebi i svom narodu", poručio je Vulin u saopoštenju dostavljenom medijima.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво