Helt: Performans na temu logora neumesan

Ambasador Nemačke u Prištini Kristijan Helt reagovao je povodom performansa sa temom "logor" koji su izveli studenti u Kosovskoj Mitrovici.

"Ovo poređenje, imajući u vidu stradanja naročito Srba i drugih u regionu, sa holokaustom sprovedenim na Balkanu pod okupacijom nacističke Nemačke u Drugom svetskom ratu, ne samo da je potpuno neumesno, već je i odvratno! Čitajte istorijske udžbenike i ne iznosite 'alternativne činjenice!'", napisao je Kristijan Helt na svom Tviter nalogu.

Studenti su i danas u severnom delu Kosovske Mitrovice mirno protestovali protiv povećanja taksi za 100 odsto na robu iz centralne Srbije i pokušali da skrenu pažnju međunarodne javnosti performansom sa temom "logor".

Oni su na "zidu srama", napisali želje i sve za šta se zalažu, a zatim krenuli u koloni koja "simboliše Srbe koji se kreću ka logoru".

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 06. dec 2018, 23:02)
anonymous [neregistrovani]

pitanje

da li je umesan zivot srba u enklavama?

(četvrtak, 06. dec 2018, 22:59)
Laufer [neregistrovani]

treba pojasniti

Očigledno, da pomenuti "ambasador" nije razumeo poruku performansa. Stoga bi bilo jako važno, da studenti zamole, da primi njihovu delegaciju, koja bi ga upoznala sa stanjem na terenu i svom pogubnošću nastavka ovakve politike.

(četvrtak, 06. dec 2018, 22:15)
anonymous [neregistrovani]

Malo je pobrkao

Bas je umesno i bas su pogodili u metu, a onome kome nije umesno nek prelista istoriju pa nek se podseti.

(četvrtak, 06. dec 2018, 22:09)
anonymous [neregistrovani]

Ma nije valjda

On ce da nas uci istoriju jel? Opet spinovanje? Dokle vise, neka neko pocne da reaguje iz vlade bre na izjave zapadnih ambasadora u Pristini!